Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Βοτανικός: ρύθμιση μετά τις εκλογές

Νομοθετική ρύθμιση, που θα ορίζει το σχέδιο διπλής ανάπλασης στον Βοτανικό, προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση αμέσως μετά τις περιφερειακές εκλογές.
Το ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θ. Μωραΐτης, αποστέλλοντας παράλληλα μήνυμα στους εταίρους να ξεμπλοκάρουν τις διαδικασίες.

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αθ. Πλεύρη, σχετικά με την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, ο υφυπουργός δήλωσε πως μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου θα κατατεθεί προς διαβούλευση και ψήφιση η νομοθετική ρύθμιση που, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει πάρκο 21 στρεμμάτων στη Λεωφόρο και μητροπολιτικό πάρκο 140 στρεμμάτων στον Βοτανικό.
Επαναλαμβάνονοντας πως ο σχεδιασμός επί του θέματος ήταν έτοιμος από τον περασμένο Μάρτιο, ο κ. Μωραΐτης δήλωσε ότι «θέλουμε να προχωρήσουμε τη διπλή ανάπλαση, ο Παναθηναϊκός αξίζει το δικό του σπίτι, αυτό που πρέπει να κάνει η πολιτεία, το έχει κάνει. Η κυβέρνηση επέδειξε αντανακλαστικά, συζήτησε με τους αρμόδιους φορείς και βρήκε τις λύσεις. Αλλά και οι εμπλεκόμενοι στο έργο πρέπει να ξεμπλοκάρουν λίγο τα πράγματα».