Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Εκδήλωση - Παρουσίαση του alterthess.gr

Σε λίγες ημέρες, το alterthess.blogspot.com μετακομίζει στη δική του σελίδα, alterthess.gr. Έτσι ελπίζουμε να αναβαθμιστεί και το περιεχόμενο, αλλά και ο τρόπος εμφάνισής και λειτουργίας της σελίδας μας. 
Με αυτή την ευκαιρία, σας καλούμε σε μια ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση της σελίδα και συνολικά του εγχειρήματός μας, τη Δεύτερα 22 Νοέμβρη, στις 9 το βράδυ στο Στέκι Μεταναστών - Κοινωνικό Κέντρο (Ερμού 23, Θεσσαλονίκη). 

Η ομάδα του alterthess  συγκροτήθηκε από νέους δημοσιογράφους, άνθρωπους από τα κοινωνικά κινήματα, πολίτες από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, με κοινό στόχο τη δημιουργία ενός εναλλακτικού πόλου ενημέρωσης. Σήμερα λειτουργούμε τη σελίδα alterthess.gr, ενώ αργότερα, θέλουμε να ψάξουμε τις δυνατότητες για την έκδοση μιας τακτικής, τοπικής εφημερίδας.
Μας ενδιαφέρει μια ενημέρωση συλλογική, που θα δίνει φωνή σε όλους αυτούς και αυτές που αποκλείονται από τα κυρίαρχα μέσα.
Μια ενημέρωση που θα δίνει έμφαση στην εργασία, με ειδήσεις από εργασιακούς χώρους και εργατικές κινητοποιήσεις, με αναλύσεις και ρεπορτάζ για τα δικαιώματα που χάνονται – ή κερδίζονται. Θα μιλάει για τα προβλήματα και τους αγώνες της εκπαίδευσης. Θα ερευνά την καθημερινότητα και τις ανάγκες των μεταναστών. Θα ασχολείται με τα ζητήματα της κάθε γειτονιάς, τους ελεύθερους χώρους, την αυτοδιοίκηση, με τα οικολογικά κινήματα. Θα στηρίζει τα κοινωνικά κινήματα της Θεσσαλονίκης, τις συλλογικές προσπάθειες, τα στέκια, τους συλλόγους, τα σχήματα. Θα αναζητά τον άλλο πολιτισμό αυτής της πόλης, τις υπόγειες σκηνές, τις μικρές, κρυμμένες πολιτιστικές απόπειρες (περισσότερα για την πολιτική δημοσίευσης στη σελίδα).
Με αυτά τα σχέδια, απευθυνόμαστε στους κοινωνικούς χώρους της πόλης μας, τα σωματεία, τους συλλόγους μεταναστών, τις κινηματικές συλλογικότητες, τις οργανώσεις, τις κινήσεις πολιτών, τις τοπικές συνελεύσεις, τις πολιτιστικές ομάδες και τις καλλιτεχνικές σκηνές, τους πολίτες, και τους καλούμε να συμμετάσχουν και να στηρίξουν αυτή την απόπειρα.
Ιδιαίτερα, σας καλούμε να στέλνετε ειδήσεις και ρεπορτάζ από τη δουλειά σας, τη γειτονιά σας, την πόλη σας. Γράψτε εσείς για αυτά που εμείς χάσαμε, για αυτά που σας απασχολούν κάθε μέρα, που καθορίζουν τις ζωές μας. Στείλτε μας τα νέα και τις ανακοινώσεις του σωματείου, της συλλογικότητάς σας, του μουσικού ή θεατρικού σας σχήματος.
Τέλος, σας καλούμε στην εκδήλωση – παρουσίαση της νέας σελίδας μας, alterthess.gr, τη Δευτέρα 22 Νοέμβρη, στις 9 το βράδυ στο Στέκι Μεταναστών – Κοινωνικό Κέντρο (Ερμού 23).