Οικολογικά

 

Κινητοποιήσεις στη Γερμανία ενάντια στην πυρηνική ενέργεια

Με οριακή πλειοψηφία (308 ψήφους υπέρ και 289 κατά) ενέκρινε χθες η ομοσπονδιακή γερμανική βουλή το νομοσχέδιο που προώθησε η κυβέρνηση της Άγγελα Μέρκελ για την παράταση της λειτουργίας των πυρηνικών σταθμών κατά δώδεκα χρόνια μετά το 2021, οπότε είχε προβλεφθεί το κλείσιμό τους.Την ίδια ώρα το αντιπυρηνικό κίνημα οργανώνει διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες σε όλη τη Γερμανία.

________________________________________________

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010


Ψηφίστηκε το ν/σ για Πράσινο Ταμείο και δασικούς χάρτες

Υπερψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, στη χθεσινή ολομέλεια της Βουλής και στο σύνολό του το νομοσχέδιο «Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η επί της αρχής και κατά άρθρο ψήφισή του είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Διαφωνίες διατυπώθηκαν από κόμματα της αριστεράς και περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Δείτε όλο το άρθρο Ψηφίστηκε το ν/σ για Πράσινο Ταμείο και δασικούς χάρτες

_____________________________________________________________________________

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

"Πράσινη" Θεσσαλονίκη (;)


Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες, η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη παρουσίασε χθες τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Υπουργείου της για το μέλλον της Θεσσαλονίκης. Το νέο αυτό Ρυθμιστικό Σχέδιο φαντάζει τόσο «πράσινο» και ανατρεπτικό, που έγινε δεκτό μάλλον με ενθουσιασμό από τα περισσότερα, έντυπα και ηλεκτρονικά, μέσα της πόλης.
Οι περισσότερες επιφυλάξεις περιορίστηκαν στο –εύλογο- ερώτημα αν πρόκειται για ένα ακόμα από τα ετήσια πακέτα εξαγγελιών για τη Θεσσαλονίκη που –ευτυχώς ή δυστυχώς- δεν υλοποιούνται ποτέ. Το Τεχνικό Επιμελητήριο μίλησε για μη ρεαλιστικές προτάσεις και άγνοια της πραγματικότητας. Όμως, πέρα από ρεαλιστικές ή ουτοπικές, πόσο αυτονόητα φιλοπεριβαλλοντικές είναι οι προτάσεις της κ. Μπιρμπίλη;

Δείτε ολόκληρο το άρθρο "Πράσινη" Θεσσαλονίκη (;)

_____________________________________________________________________

Πρώτη Δημοσίευση, Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010

Μία μέρα χωρίς αυτοκίνητο, 365 μέρες χωρίς Μέσα Μαζικής ΜεταφοράςΜέρα (περίπου) χωρίς αυτοκίνητο για τη Θεσσαλονίκη η Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη, με τη συνεργασία πολλών ομάδων αλλά και φορέων όπως το ΑΠΘ, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Δήμος. Από αύριο επιστροφή στα ίδια υπερφορτωμένα λεωφορεία, στους ίδιους μποτιλιαρισμένους δρόμους. Αρκεί να κάνουμε άραγε υπομονή μέχρι την κατασκευή του Μετρό το 2014; Προβληματισμοί γύρω από μια γιορτή. 

Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ: περισσότερα.... 

____________________________________________________________________

 

Πρώτη Δημοσίευση Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

Διχάζει το "Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης"


 Με πρωτόγνωρους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ολοκλήρωσης των εγκαταστάσεων στο λεγόμενο «Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης» του Γράμου. Το «Πάρκο» διαθέτει τρία κτήρια για ξενώνα και ένα Συνεδριακό Κέντρο με εκθεσιακούς χώρους. Βρίσκεται στο Λιβάδια της Κοτύλης, στη καρδιά του ορεινού συμπλέγματος του Γράμου, 
περισσότερα...