Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στo Λιμάνι του Πειραιά- αλληλέγγυοι προς τους συναδέλφους τους στην COSCO


Κλειστή παρέμεινε η πύλη του εμπορικού λιμανιού σήμερα από τις 7 εως τις 10 το πρωι, από τους εργαζόμενους στο Λιμάνι του Πειραιά στα πλαίσια της Πανευρωπαικής ημέρας δράσης των συνδικάτων. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε...


3ωρη στάση εργασίας και συμβολικό αποκλεισμό της πύλης  εμπορικού λιμανιού και κατάθεση ψηφίσματος από την ΟΜΥΛΕ  στην Cosco/ΣΕΠ, στον ΟΛΠ και στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Αιχμή των κινητοποιήσεων  σύμφωνα με δελτίο τύπου των διοικήσεων της  Ένωσης μονίμων και δόκιμων Λιμενεργατών Ο.Λ.Π και του Συνδέσμου εποπτων και αρχιεργατών Ο.Λ.Π είναι να δείξουν έμπρακτα την αντίθεσή τους, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν υιοθετήσει οι κυβερνήσεις των κρατών- μελών της Ε.Ε και την αλληλεγγύη τους στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν οι συνάδελφοί τους εργαζόμενοι στην Σ.Ε.Π- COSCO. 

"Συγκεκριμένα εργαζόμενη στο Λιμάνι του Πειραιά δήλωσε στο alterthess "Μέσα από πολλά επίπεδα εργολαβιών και υπεργολαβιών οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στην COSCO απασχολούνται σε ένα καθεστώς επισφάλειας και στοιχεία μαύρης εργασίας.  Η συνδικαλιστική εκπροσώπηση είναι απαγορευμένη, δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας και γενικός κανονισμός προσωπικού.  Οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας επαφίενται στην ανύπαρκτη ευαισθησία του εργοδότη.

Αυτό το καθεστώς οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της ΕΕ είμαστε αποφασισμένοι να το ανατρέψουμε.  Το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλώσουμε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σειρά και από άλλες πρωτοβουλίες και θα κλιμακώσουμε την πίεσή μας προς την Cosco προκειμένου να πετύχουμε οι συνάδελφοί μας που εργάζονται εκεί να αποκτήσουν το ίδιο επίπεδο δικαιωμάτων με όλους μας.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας."