Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΕΡΤ3 – “Λεφτά υπάρχουν” για… μίκτες ήχου – όχι για τους εργαζόμενους


Διακόσιες 0γδόντα χιλιάδες ευρώ (280.000 ευρώ + το Φ.Π.Α. !!!) “προσφέρει” η ΕΡΤ-3 προκειμένου να προμηθευτεί δύο (2) μίκτες ήχου για τα στούντιο της τηλεόρασης!  Η περίληψη της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Νο 40/2010 φέρει την υπογραφή της νυν γενικής διευθύντριας της ΕΡΤ3 ΘΑΛΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ – ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ3, www.ert3.gr στις 25/10/2010.
Δεν γνωρίζουμε πόσο… χρήσιμοι είναι οι δύο πανάκριβοι μίκτες ήχου για τη… συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΤ3 στην παρούσα φάση αλλά τα ποσά αυτά είναι “σκανδαλώδη” και προκλητικά καθώς, την ίδια ώρα:
1. Συνεχώς διατυμπανίζεται από την κυβέρνηση ότι “περιστέλλονται οι δαπάνες ενός “σπάταλου” κράτους”
2. Οι μισθοί και τα επιδόματα έχουν περικοπεί σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους της ΕΡΤ-3 μισθούς πείνας και ζει κάτω από το όριο της φτώχειας στη σημερινή εποχή της ακρίβειας, του ΔΝΤ και του Μνημονίου η πλειοψηφία των οποίων λαμβάνει πλεον
3. Δεν έχει υπογραφεί ακόμα στην ΕΡΤ η Σύμβαση Εργασίας (με τις νόμιμες αυξήσεις) για το 2009!
4. Οι συμβασιούχοι παραμένουν εκτός ΕΡΤ3 βάσει του Νόμου, ενώ και πάλι “βάσει του Νόμου” είναι ηθικότατο να πετιούνται περίπου 350.000 ευρώ για την “τεχνική αναβάθμιση”
5. Η γενική διευθύντρια της ΕΡΤ-3 να υπογράφει τέτοιους διαγωνισμούς λίγες ημέρες πριν την αντικατάστασή της από τη συγκεκριμένη θέση.

αναδημοσιευση απο asyntaxtos.typos