Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Δράση BDS κατά του ισραηλινού απαρχάιντ σε supermarket στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ

Μέλη της νέας καμπάνιας BDS κατά του ισραηλινού απαρτχάιντ, στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν δράση BDS σε supermarket χορεύοντας και διασκευάζοντας τραγούδι της Lady Gaga. Στόχος του μποϊκοτάζ είναι οι εταιρίες χούμους Sabra και Tribe.
 Η εταιρία Sabra ανήκει στην Sabra Dipping Company κοινπραξία της Pepsi και της Strauss Group, ισραηλινού ομίλου γνωστού για την υποστήριξη των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και ιδιαίτερα της Ταξιαρχίας Golani, που έχει μακρά ιστορία παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον Παλαιστινίων και Λιβανέζων. Η οργάνωση βετεράνων ισραηλινών φαντάρων Breaking the Silence έχει συλλέξει μαρτυρίες στρατιωτών που υπηρέτησαν στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη κατά τη διάρκεια της δεύτερης Ιντιφάντα και έχει αναδείξει πολλές περιπτώσεις ανάμιξης της Ταξιαρχίας Γκολάνι σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δείτε το video:


Η εταιρία Tribe Mediterranean Food έχει έδρα τη Μασαχουσέτη αλλά ανήκει στον ισραηλινό όμιλο Osem που υποστηρίζει το Jewish National Fund το οποίο με τη σειρά του υποστηρίζει το καθεστώς απαρτχάιντ στην Παλαιστίνη.
Ας σημειωθεί ότι στην καμπάνια BDS της Φιλαδέλφειας συμμετέχουν (πέρα απο αραβικές, μουσουλμανικές και χριστιανικές οργανώσεις) και εβραϊκές όπως οι Philadelphia Jews for a Just Peace και οι Jews Say No!
http://intifadagr.wordpress.com/