Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Πορεία την Τρίτη ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία στο χώρο των εκδόσεων

Ανακοίνωση του  συλλόγου Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών για τις τελευταίς εξελίξεις στον χώρο των εκδόσεων και ιδιαίτερα το κλείσιμο των "Ελληνικών Γραμμάτων".
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:Συνάδελφοι,
Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), αίθουσα “Αντώνης Τρίτσης”, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση των “Ελληνικών Γραμμάτων”, με συμμετοχή του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων, συγγραφέων του εκδοτικού οίκου, πανεπιστημιακών και του Συλλόγου μας. Ζητούμενο για εμάς είναι να δημοσιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την υπόθεση και να ενημερώσουμε για τις κινήσεις στις οποίες προβαίνει ο ΣΜΕΔ προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα των συναδέλφων που θίγονται από το κλείσιμο της επιχείρησης (συνεχής ενημέρωση από τον Σύλλογό μας για τις εξελίξεις στην υπόθεση, εδώ). Για τον σκοπό αυτό, η παρουσία όλων μας είναι πολύτιμη.
Την επομένη, Τρίτη 12 Οκτωβρίου, στις 6:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί πορεία ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία με αφορμή το κλείσιμο των “Ελληνικών Γραμμάτων”. Όπως αποφασίστηκε στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, ο ΣΜΕΔ θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση με δικό του πανό και με κείμενο το οποίο βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση στο Φόρουμ μας. Το ραντεβού μας το απόγευμα της Τρίτης είναι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σας καλούμε όλες και όλους να είστε εκεί.
Το ΔΣ

Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών