Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών αρνείται πεισματικά επί ένα χρόνο να δεχθεί την ΠΟΕΣΥ και τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Ωστόσο νομοθετεί για τα δημοτικά ΜΜΕ ερήμην τους (Σχέδιο “Καλλικράτης”).
Υποψήφιοι δήμαρχοι των μεγάλων αστικών κέντρων στηριζόμενοι από το κυβερνών κόμμα, προτείνουν δημοσίως (ήτοι από τη συχνότητα ανταγωνιστικών ιδιωτικών ΜΜΕ):
- άλλος τη διατήρηση του ραδιοφώνου του δήμου του με μόλις 15 εργαζόμενους,
- άλλος την επιστροφή του δημοτικού ραδιοφώνου στον “προορισμό” του(;), αντί να “ανταγωνίζεται τους εμπορικούς σταθμούς, και
- άλλος (από την αξιωματική αντιπολίτευση) διαιωνίζει –με την πρακτική του- ένα καθεστώς μονοφωνικής προβολής του ιδίου κατά τρόπο που παραπέμπει σε εποχές ανώμαλων καθεστώτων.
Tην ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στο “Κανάλι 1” παραμένουν απλήρωτοι και στον “Ξένιο” σε επίσχεση εργασίας, ενώ το πρωτοποριακό ξενόγλωσσο πρόγραμμα του “Αθήνα 9,84” βρίσκεται επί ξύλου κρεμάμενο.
Η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει ότι η υπαρκτή ανάγκη να λειτουργούν τα δημοτικά ΜΜΕ με διαφάνεια και εξορθολογισμό δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για αυτοχειριασμό των δημόσιων Μέσων. Τα ισχυρά δημόσια Μέσα αποτελούν ανάχωμα στη συρρίκνωση της ενημερωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και στη χειραγώγηση της δημόσιας συζήτησης.
Η ΠΟΕΣΥ υπερασπίζεται τον κοινωφελή και πολύπλευρα ενημερωτικό χαρακτήρα των δημοτικών ΜΜΕ (αναγνωρίζοντας την ανάγκη παγίωσης της πολυφωνίας σε κάποια από αυτά) και καλεί τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν επ' αυτού.