Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ρεπορτάζ από το Βερολίνο για την Πανευρωπαική ημέρα δράσης των συνδικάτων

Με κεντρικό σύνθημα την αλληλεγγύη και την αντίσταση απέναντι στα νέα οικονομικά μέτρα, πραγματοποιήθηκε  πορεία και στο Βερολίνο. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν για μια ακόμη φορά «δεν θα πληρώσουμε την κρίση σας» και έστειλαν αγωνιστικό χαιρετισμό στους συναγωνιστές στους στις χώρες που πλήττονται από την κρίση, μεταξύ των οποίων και στους απεργούς του ΟΣΕ.
Η πορεία ξεκίνησε το απόγευμα της βροχερής Τετάρτης, με συμμετοχή πάνω από 2000 ατόμων, που βρέθηκαν στην προσυγκέντρωση μπροστά από το Κόκκινο Δημαρχείο στην Αλεξάντερπλατς. Τη συγκεκριμένη μέρα δεν υπήρχε απεργιακή κινητοποίηση και κατά συνέπεια η προσέλευση του κόσμου αυξάνονταν με το πέρασμα της ώρας. Στην πορεία συμμετείχαν με δικά τους μπλοκ η εργατοϋπαλληλική συνομοσπονδία Ver.Di., το αριστερό κόμμα Die Linke, η αντιφασιστική αριστερά καθώς και αρκετά σωματεία και οργανώσεις της αριστεράς. Στα κεντρικά πανό υπήρχε η φράση «η κρίση ονομάζεται καπιταλισμός» και «σταματήστε τα πακέτα λιτότητας εδώ και στην Ευρώπη».
Το μπλοκ πορεύτηκε στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Βερολίνου και επέστρεψε μπροστά από το δημαρχείο, όπου και αναγνώστηκαν οι χαιρετισμοί των απεργών από διάφορα σημεία της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και του σωματείου του ΟΣΕ αλλά και των μαθητικών και μαθητικών οργανώσεων που συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτκό μετώπο της Γερμανίας.