Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Σε απεργία πείνας προχωρούν οι πρόσφυγες στο Λαύριο

Μετά την κατάληψη, ως διαμαρτυρία για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και το πάγωμα της χρηματοδότησης, οι ένοικοι του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Λαύριο προχωρούν σε απεργίας πείνας.(βλ. προηγούμενη ανάρτηση)
Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της URE, 25 κούρδοι και 13 αφγανοί πρόσφυγες ξεκίνησαν από χθες το βράδυ απεργία πείνας. Τα 53 παιδιά του κέντρου υποσιτίζονται εδώ και πέντε ημέρες.
Την κινητοποίηση των προσφύγων στηρίζει με ανακοίνωσή του και το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, το οποίο αναφέρει:
"Σε μια περίοδο που οι συνθήκες για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα γίνονται όλο και πιο δύσκολες, τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης, όσο και λόγω της παντελούς έλλειψης κοινωνικής πρόνοιας,
Όταν Ιρανοί πρόσφυγες διαμαρτύρονται εδώ και βδομάδες στα Προπύλαια κάνοντας απεργία πείνας,
Όταν σε γειτονιές όπως αυτή του Αγίου Παντελεήμονα φασιστικές συμμορίες απειλούν, κυνηγάνε και προπηλακίζουν τους πρόσφυγες,
Η Ελληνική κυβέρνηση, αντί να επιλέγει να δώσει λύση στο πρόβλημα, επιλέγει να το οξύνει, κλείνοντας και τον μοναδικό ξενώνα υποδοχής που υπήρχε, οδηγώντας περισσότερες οικογένειες προσφύγων στην ανέχεια και την εξαθλίωση.
Απαιτούμε να δικαιωθούν τα αιτήματα της κατάληψης των προσφύγων του Λαυρίου.
Απαιτούμε η Ελληνική Κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να δώσει κοινωνικές και όχι κατασταλτικές λύσεις στα ήδη οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες."