Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

«Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας»

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των διοδίων, στις 2 Οκτωβρίου, στη Λεπτοκαρυά πήρε μέρος ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος προκαλώντας την αντίδραση των επιτροπών κατά των διοδίων.
Το περασμένο Σάββατο, μέλη του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου από τη Λάρισα, τον Πλαταμώνα και τη Λεπτοκαρυά με επικεφαλής τον πρόεδρο του, Αστέριο Χάμο, συμμετείχαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον των «ληστρικών διοδίων», όπως τα χαρακτηρίζουν, που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Επιτροπή Κατά Των Διοδίων σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του...
τα μέλη του «έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση με ελληνικές σημαίες και ένα πανόπου ανέφερε: ‘Όχι στα διόδια των πολυεθνικών - Θέλουμε διόδια ελληνικά και φτηνά’». Επιπλέον, ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι η Πανελλήνια Επιτροπή Κατά Των Διοδίων του εξέφρασε την επιθυμία της για μια «στενή συνεργασία» και πρότεινε στον πρόεδρό της να εισαχθεί στην επιτροπή.

«Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας»

Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών & Εργαζομένων παρότι τους απευθύνθηκε πρόσκληση αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη κινητοποίηση. Διευκρινίζουν ότι δεν είχαν την ευθύνη της συγκεκριμένης δράσης και επιπλέον διαχωρίζουν τη θέση τους ξεκαθαρίζοντας ότι δεν συμμετέχουν στο συντονιστικό που δημιουργήθηκε στις 2 Οκτώβρη και δεν έλαβαν μέρος στο άνοιγμα των διοδίων Λεπτοκαρυάς.
«Ο σκοπός μας για τη πλήρη κατάργηση των διοδίων δεν αγιάζει τα μέσα που χρησιμοποιούνται. Οι αγωνιστές που μπαίνουν στο κίνημά και δραστηριοποιούνται μαζί μας δεν έχουν καμία σχέση με νοσταλγούς της χούντας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των επιτροπών κατά των διοδίων, οι οποίες καταγγέλλουν «την ανοχή – αν όχι συνεργασία των κινήσεων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση στα διόδια Λεπτοκαρυάς απέναντι στον Πατριωτικό Ελληνικό Σύνδεσμο- Χρυσή Αυγή» τονίζοντας ότι η εν λόγο οργάνωση δεν έχει καμιά σχέση με το οποιοδήποτε λαϊκό αίτημα των Ελλήνων και περισσότερο των μεταναστών αυτής της χώρας.
Τέλος οι επιτροπές αγώνα καλούν όσους συμμετέχουν στο κίνημα κατά των διοδίων να απομονώσουν τα εθνικιστικά ακροδεξιά στοιχεία και να διαχωρίσουν τη θέση τους από ένα «πανελλαδικό συντονιστικό» που δραστηριοποιείται μαζί τους.
Εν το μεταξύ τα έργα κατασκευής των διοδίων στη Λεπτοκαρυά αναβλήθηκαν κατά τη χθεσινή διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε προκειμένου οι τοπικοί φορείς να συζητήσουν το θέμα με τον υφυπουργό υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη.
από tvxs.gr