Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση της πανελλήνιας ομοσπονδίας ενώσεων συντακτών

" Την ανάγκη άμεσης άσκησης πολιτικών από την κυβέρνηση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις ΜΜΕ συζήτησαν χθες εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών Ενώσεων με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη.
    Η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις μέλη της παρουσίασαν στον κ. Κουτρουμάνη τις δραματικές εξελίξεις στο χώρο των ΜΜΕ που εκδηλώνονται με ομαδικές απολύσεις, εφαρμογή της μερικής απασχόλησης, καταστρατήγηση των ΣΣΕ και βίαιη με κάθε μέσο ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.
    Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι το υπουργείο προσανατολίζεται να επεκτείνει τις δράσεις του ΟΑΕΔ και στις επιχειρήσεις ΜΜΕ με πρόγραμμα επιδότησης εργασίας και επανακατάρτησης των εργαζομένων.

    Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οποιαδήποτε έμμεση ή άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων ΜΜΕ μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ θα πρέπει να έχει ως προϋπόθεση το πάγωμα των απολύσεων.

    Την Π.Ο.Ε.ΣΥ. και τις Ενώσεις Συντακτών εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στ. Νικολόπουλος, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α., Π. Σόμπολος, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., Γ. Πλαχούρης και ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. , Τ. Φωκιανίδης.

    Στη συνάντηση ετέθη εκ νέου το θέμα του διαδικτύου, που αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για τον Κλάδο μας. "

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.