Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Αντιρατσιστική συγκέντρωση στο Αιγάλεω

Αντιρατσιστική συγκέντρωση πραγματοποιεί sσήμερα στις 16.00 μ.μ., στο Αιγάλεω, στη Πλατεία Εσταυρωμένου, η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα». Η Κίνηση καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση «με συνδρομή φασιστικής ομάδας» στον 52χρονο Πακιστανό μετανάστη Ριάζ Αχμέντ.
Ο Ριάζ Αχμέντ ο οποίος εργάζεται ως λαχειοπώλης δέχτηκε επίθεση την Τετάρτη 20/10 στις 21.30, στην περιοχή του Αιγάλεω, στη διασταύρωση Ιεράς οδού και Θηβών.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει η Κίνηση, ο Αχμέντ μπήκε σε ένα καφενείο, όπου βρήκε σε μία καρέκλα ένα αφημένο πορτοφόλι. Ο Αχμέντ το παρέδωσε σε κάποιον που βρισκόταν μέσα στο μαγαζί. Αυτός ειρωνικά του είπε ότι «είσαι καλό παιδί» και του πήρε ένα λαχείο. Ο Αχμέντ ζήτησε να πληρωθεί για το λαχείο και αμέσως δέχτηκε γροθιές στο πρόσωπο. Ένας πελάτης του καφενείου παρενέβη και ακινητοποίησε τον δράστη φωνάζοντας του να σταματήσει τους «ρατσιστικούς τραμπουκισμούς». Ο Αχμέντ αποχώρησε από το καφενείο και κατευθύνθηκε στην πλατεία Εσταυρωμένου.
Εκεί μια ομάδα επτά ατόμων με «προεξέχοντα» το άτομο που του επιτέθηκε στο καφενείο, τον τον περικύκλωσαν και άρχισαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο με σιδηρογροθιές. Ο Ριάζ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κρατικό της Νίκαιας ενώ συνελήφθη ο δράστης της ρατσιστικής επίθεσης.
«Στο Α.Τ. Αιγάλεω εμφανίστηκε πολυάριθμη ομάδα φασιστοειδών που φωτογράφιζαν και απειλούσαν του φίλους του Ριάζ Αχμέντ κραυγάζοντας «μπορούμε να σας σκοτώσουμε όλους μέσα δύο λεπτά» μπροστά στους αστυνομικούς φρουρούς οι οποίοι παρακολουθούσαν χωρίς να παρεμβαίνουν! Μάλιστα απείλησαν και τον μεταφραστή που βρέθηκε εκεί για να βοηθήσει στις ανακρίσεις», καταγγέλλει η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».
από tvxs.gr