Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Κινητοποιήσεις από Νοέμβριο προαναγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται δάσκαλοι και καθηγητές, αντιδρώντας στο νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και τα προβλήματα της Παιδείας.
"Υπάρχουν προβλήματα στα σχολεία που έχουν να κάνουν με τα λειτουργικά τους έξοδα, αλλά και με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και θεωρούμε ότι θα πρέπει να βάλουμε και εμείς μια κόκκινη γραμμή όσον αφορά στις αποδοχές μας", δήλωσε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) Δ. Μπράτης.
Προανήγγειλε δε, ότι η Ομοσπονδία προσανατολίζεται σε 24ωρη απεργία στο τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) Δ. Πεπές τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και με άλλους εργαζομένους.
Πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδία προσανατολίζεται να προτείνει 24ωρη απεργία για τις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα που έχουν προγραμματίσει να απεργήσουν και άλλοι εργαζόμενοι.
Εν τω μεταξύ, στην εισήγησή της και στο πρόγραμμα δράσης της η ΟΛΜΕ να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να προκηρύξει 24ωρη απεργία και για την ημέρα που θα δοθεί το σχέδιο του νέου μισθολογίου ή εξαγγελθούν με οποιοδήποτε τρόπο περικοπές στις μηνιαίες αποδοχές των καθηγητών και αμέσως μετά γενικές συνελεύσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Ακόμη, προτείνεται οι Γενικές Συνελεύσεις των καθηγητών να πραγματοποιηθούν μέχρι τις 19 Νοεμβρίου.