Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Στον εισαγγελέα οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τις κλήσεις μαθητών, διευθυντών και γονέων- προτροπή να μην υποκύπτουν στις πιέσεις και δίνουν ονόματα οι διευθυντές

 Την Παρασκευή 22/10/2010 αντιπροσωπεία των ΕΛΜΕ- Θεσσαλονίκης   επισκέφθηκε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας . Στη συνάντηση παραβρέθηκε και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσ/νίκης .
Αφορμή για τη συνάντηση ήταν οι κλήσεις μαθητών, διευθυντών και γονέων για καταθέσεις στην Αστυνομία με αφορμή τις τελευταίες καταλήψεις. Οι συνδικαλιστές έθεσαν υπόψη του προϊσταμένου της Εισαγγελίας τις απόψεις του συνδικάτου, αποφάσεις της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ, ψηφίσματα συλλόγων διδασκόντων και γονέων και εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα περιστατικά αυταρχικότητας. Οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ εξέθεσαν επίσης τα προβλήματα των σχολείων ως προς τη θέρμανση, το κτιριακό, την ασφάλεια, την μεταφορά των μαθητών, τις ελλείψεις σε προσωπικό και βιβλία, προβλήματα που καταδεικνύουν ότι τα αιτήματα των μαθητών που προβαίνουν σε κατάληψη είναι πολύ σοβαρά. Ζήτησαν , ακόμα, να τεθούν οι υποθέσεις στο αρχείο και να πάψει κάθε περαιτέρω δίωξη.
Στη συζήτηση όλες οι πλευρές  συμφώνησαν ότι τα προβλήματα που προκύπτουν πρέπει να λύνονται με παιδαγωγικά μέσα και στο χώρο του σχολείου. Κάθε εξωτερική παρέμβαση οξύνει τα πνεύματα και είναι δύσκολη η επαναφορά ηρεμίας στο σχολικό περιβάλλον.
Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ-Θ προτρέπουν τους διευθυντές/ ντριες των σχολικών μονάδων να μην υποχωρούν στην ψυχολογική πίεση της αστυνομίας και να μην αναφέρουν ονόματα μαθητών .

Για τα Δ.Σ.

Οι Πρόεδροι
Α΄ ΕΛΜΕ                    Β’ ΕΛΜΕ                 Γ΄ ΕΛΜΕ      Δ΄ ΕΛΜΕ       Ε΄ ΕΛΜΕ


Ν.Αγαθαγγέλου       Θρ.Δαρδαμανέλης      Τρ. Τρανός     Α.Σπύρου       Α.Φυλάκης