Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Όχι σε μνημόνιο και πρόωρες

Την απαλλαγή της χώρας από το μνημόνιο χωρίς την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες προτιμά ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96.
"Μόνο μέσα από μια εκλογική διαδικασία δεν είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη. Μπορεί να υπάρξει και μία από τις γνωστές εναλλαγές του δικομματισμού στην εξουσία που να συνεχίζει την ίδια πολιτική", τόνισε. Εκτίμησε ότι θα πρέπει να υπάρξει κίνημα στους δρόμους και αλλαγή συσχετισμών στο εκλογικό επίπεδο, με αίτημα την "επιθετική" αναδιαπραγμάτευση του χρέους. "Είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να λάβει το μήνυμα του ελληνικού λαού", πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επενδύει στον τρόμο και επιχειρεί να ενεργοποιήσει το πιο συντηρητικό αντανακλαστικό του Έλληνα πολίτη. "Η εκλογική διαδικασία δεν μπορεί να την αξιοποιεί κάποιος ως ένα επιχείρημα τρόμου ή εκφοβισμού των πολιτών. Είναι στοιχείο ενός δημοκρατικού πολιτεύματος", σημείωσε.
Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να θέσει προ "εκβιαστικού" διλήμματος τους δανειστές μας, ενώ απέρριψε το επιχείρημα ότι αν αυτό συνέβαινε η Ελλάδα θα έχανε οριστικά τη δυνατότητα δανεισμού από τις αγορές. Πρότεινε τη δημιουργία συμμαχιών με τις υπόλοιπες χώρες του νότου.