Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Κινητοποιήσεις από τα σωματεία της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, προχωρούν αύριο Πέμπτη τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος. Στο πλαίσιο στάσης εργασιών θα γίνει συγκέντρωση των εργατοτεχνιτών στις 3μ.μ. στις Δεξαμενές Βασιλειάδη και από εκεί πορεία στο υπουργείο.

Τα σωματεία απαιτούν να ανοίξει τώρα το εμπορικό τμήμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Να γίνει άμεση χωροθέτηση της Ζώνης με νόμο που θα απαγορεύει την αλλαγή της χρήσης γης για τουλάχιστον 50 χρόνια. Να υπάρξει σύνδεση των τεράστιων πραγματικών αναγκών της χώρας για πλοία με τις παραγωγικές δυνατότητες της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας, κάτι που θα εξασφαλίζει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους της Ζώνης και και υπάρξει ενιαίος 100% δημόσιος φορέας Ναυπηγικής Βιομηχανίας που θα σχεδιάζει, θα οργανώνει και θα υλοποιεί την παραγωγική διαδικασία.
Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία της Ζώνης καταγγέλλουν ότι «την ώρα που κυβέρνηση, εργοδότες και τα παπαγαλάκια τους προσπαθούν να πείσουν ότι για την ανεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη φταίνε τα σωματεία και οι αγώνες που αναπτύσσουν, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τη συμμορία της ΕΕ βάζουν λουκέτο στο εμπορικό τμήμα του Σκαραμαγκά για 15 χρόνια (ενώ το κρατούν κλειστό εδώ και ενάμιση χρόνο) και στο όνομα της ανάπτυξης - των κερδών των εφοπλιστών εννοούν - κλείνουν συμφωνία με τους Κινέζους για δημιουργία ενός τεράστιου ταμείου που θα χρηματοδοτεί τους Ελληνες εφοπλιστές να κατασκευάζουν - επισκευάζουν τα καράβια τους στην Κίνα».
Αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη