Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Εφημερίδεεεεες!

Θεσσαλονίκη:
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Στενάζουν τα ιδρύματα στη Θεσσαλονίκη. Στον αέρα ΑΕΙ και ΤΕΙ".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Παζαρεύουν τους κρατούμενους".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Η Κίνα δια του πρωθυπουργού της Ψηφίζει Ελλάδα και στηρίζει Ευρώπη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:
"Φοροκάρτα για 1,5 εκατ.μαθητές, φοιτητές".
Όχι μόνο οι φορολογούμενοι αλλά και 1,5 εκατ. μαθητές θα λάβουν φορολογική κάρτα, όπως επισημαίνει η "Ε" επισημαίνοντας ότι "στο κυνήγι της συλλογής αποδείξεων για το αφορολόγητο θα μπουν μαθητές, Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και φοιτητές. Θα αποκτήσουν ηλεκτρονική φορολογική κάρτα με τον ΑΦΜ του κηδεμόνα τους ή τον δικο τους, αν υποβάλλουν ατομική δήλωση. Στην κάρτα θα περνούν όλες οι αποδείξεις από τις συναλλαγές. Μέχρι τα τέλη του έτους θα έχει ξεκινήσει η χορήγηση για όλους τους φορολογούμενους και η χρήση της δεν θα είναι υποχρεωτική".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα καρτέλ και η αισχροκέρδεια πνίγουν τους καταναλωτές! ".

Απόκλιση μέχρι και 25% έχουν οι τιμές των προϊόντων από κατάστημα σε κατάστημα της χώρας, όπως επισημαίνει η εφημερίδα ενώ “σε ορισμένα από αυτά, όπως το γάλα, οι τιμές είναι ανεβασμένες όχι σε σούπερ μάρκετ της επαρχίας αλλά της Αθήνας!".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ρίχνει το γάντι ο Σημίτης στον Γιώργο".

Στην "έντονη" αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη "σε συζήτηση που άνοιξε με ευθύνη του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου περί χρονικής επέκτασης της έρευνας στην Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία την περίοδο 2001-2004" αναφέρεται η εφημερίδα στο βασικό της θέμα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: "Μπλεγμένη σε σκάνδαλο, σύμβουλος του Μαξίμου".
Σε σκάνδαλο στο Σικάγο, σχετικό με ύποπτες εγγραφές φοιτητών σε πανεπιστήμια έχει εμπλακεί η κ.Λίντα Κατέχη, όπως αναφέρει η εφημερδία που προσθέτει: "Στη Γερουσία, ο Leland Lee του Δημοκρατικού Κόμματος την κατήγγειλε ως golden woman. Και στην Ελλάδα ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος την κάλεσε και την έχρισε συντονίστρια της επιτροπής που θα... σώσει τα ελληνικά πανεπιστήμια!"
Η ΑΞΙΑ: "Fast Track για ΤΤ. Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στη Eurobank".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι το μείζον ζητούμενο για τις αγορές, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις σοβαρές επενδύσεις και όχι τα κερδοσκοπικά παιχνίδια, είναι η αξιοπιστία και οι ξεκάθαροι κανόνες παιχνιδιού. Δυστυχώς όμως έχει καταδειχθεί ότι υπάρχει πολύ περιορισμένη γνώση στο κυβερνητικό επιτελείο για το πως κινούνται οι αγορές συνολικότερα, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και στην τελευταία κρίση γύρω από τα ελληνικά ομόλογα, που εν τέλει οδήγησε τη χώρα στις αγκάλες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η ΑΥΓΗ: "Νέος διχασμός στο ΠΑΣΟΚ".
Κατά την εφημερίδα "σε ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών οδηγούνται Παπανδρέου και Σημίτης, σε μια προσπάθεια να αποσείσει ο καθένας τις ευθύνες του για την πορεία της οικονομίας.Ο κ.Σημίτης με λακωνική δήλωσή του χθες ζητεί η εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός ότι θα ερευνήσει τι συνέβη από το 2001 και μετά να επεκταθεί ως το 1996".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την απάτη με τα swaps που έκρυβαν το δημόσιο χρέος".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα στέκεται στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι "η Εξεταστική για την Οικονομία θα αφορά στη χρονική περίοδο από το 2001 και μετά και ότι στα ζητούμενα της κοινοβουλευτικής έρευνας θα περιληφθεί και η εμπλοκή της Goldman Sachs στο ξέπλυμα του δημοσίου χρέους, καθιστώντας τον πρωθυπουργό συνυπεύθυνογια την κραυγαλέα απόκρυψη και τελικά μετάλλαξη κρίσιμων δημοσιονομικών μεγεθών που αφορούσαν την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και την περίοδο των κυβερνήσεών του" και στην αντίδραση του Κώστα Σημίτη.
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Εκτακτη εισφορά ως 10% σε όλες τις επιχειρήσεις".
Στο βασικό της θέμα σχολιάζει ότι "σε τρεις μεγάλες πηγές - στην επιβολή έκτακτης εισφοράς 4%-10% στις κερδοφόρες επιχειρήσεις, στην αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ από 11% στο 13% και στα έσοδα από την περαίωση των ανέλεγκτων υποθέσεων - θα στηριχθεί ο προϋπολογισμός του 2011 που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Του κυρίου ΔΕΗ-θώμεν".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με μια μελετημένη επικοινωνιακή τακτική, η κυβέρνηση προωθεί την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η υποβολή αιτήσεων για το περίφημο "κοινωνικό τιμολόγιο" που αφορά υπό προϋποθέσεις μακροχρόνια άνεργους και ΑΜΕΑ. Η αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος αναμένεται να εκτινάξει στα ύψη τις τιμές και τον πληθωρισμό, επιβαρύνοντας την ήδη άσχημη κατάσταση τόσο των πολιτών όσο και της αγοράς".
ΕΘΝΟΣ: "Στο ταμείο για νέους φόρους 5 δισ.ευρώ ".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η αύξηση του ΦΠΑ θα πυροδοτήσει ανατιμήσεις στην αγορά, ενώ αναταράξεις θα υπάρξουν και στα ακίνητα, καθώς από τον νέο χρόνο θα ισχύσουν νέες αντικειμενικές τιμές. Στη βουλή τη Δευτέρα η κατάθεση του προσχεδίου".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σιωνιστική παιδεία στα Ελληνόπουλα!.. ".
Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι: "ελάχιστοι έχουν πάρει είδηση ότι ο Γιώργος Π. (νυν πρωθυπουργός της Ελλάδας, ατυχώς!..) και οι συν αυτών έχουν βαλθεί όχι μόνον να ξεχαρβαλώσουν την Ελλάδα, αλλά και να διαβρώσουν ό,τι έχει να κάνει με την έννοια "Έθνος" ".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Εξεταστική-απάτη για να διαγραφούν τα εγκλήματα Σημίτη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην έρευνα για την Οικονομία ο Γ.Α. Παπανδρέου αμνηστεύει τα μεγάλα σκάνδαλα 19967-2000. Δεν τολμά ο Παπανδρέου να αγγίξει το έγκλημα του Χρηματιστηρίου, τις λογιστικές αλχημείες στην οικονομία για να μπούμε στην ΟΝΕ, τα σκάνδαλα - μεγάλο φαγοπότι στα εξοπλιστικά κλπ.".
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟΣ: "Ποιοι θα πληρώσουν τον προϋπολογισμό του 2011".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "την καταστροφική συνταγή των αυξήσεων στην έμμεση φορολογία και των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και δημόσιες επενδύσεις θα εφαρμόσει και το 2011 η... σοσιαλιστική κυβέρνηση των κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου βυθίζοντας σε ακόμη πιο βαθιά ύφεση την ελληνική οικονομία και προκαλώντας νέα εκτίναξη του δημόσιου χρέους!"
ΕΣΤΙΑ: "Εξεταστική για το 1821!".
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "Την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία προανήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός.Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η έρευνα της επιτροπής να επεκταθεί και στην περίοδο προς της κυβερνήσεως Καραμανλή".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το νέο πρόγραμμα μαθημάτων στη Β΄και Γ΄Λυκείου".
Η εφημερίδα γράφει ότι "τη δομή του προγράμματος International Baccalaureate θα έχει το νέο πρόγραμμα σπουδών που εξετάζει το υπουργείο Παιδείας για τη Β΄και Γ΄Λυκείου από το σχολικό έτος 2012-2013. Λιγότερα υποχρεωτικά μαθήματα, περισσότερη ερευνητική εργασία, μεγαλύτερη εμβάθυνση, περισσότερα μαθήματα επιλογής ανάμεσα σε έξι μεγάλες γνωστικές ενότητες, προγράμματα κοινωνικής δράσης".
Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Βουλιάζει στο Βαλτοπέδι".
"Αμέτοχοι στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου δηλώνουν τόσο ο τέως πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής όσο και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, που μάρτυρες τον φωτογράφησαν ως τον "κεντρικό ενορχηστρωτή" στην υπόθεση της ανταλλαγής των φιλέτων του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου", επισημαίνει η εφημερίδα.
Ο ΛΟΓΟΣ: "Εξεταστική κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ".
"Στο χορό των δηλώσεων για την πραγματοποίηση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, μπήκε και ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Σημίτης ο οποίος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, διεύρυνε το διάστημα που προτείνει ο ίδιος να διερευνηθεί", αναφέρει η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της.
ΤΑ ΝΕΑ: "Ο Κινέζος φέρνει.... (τόου τζι που μεταφραζόμενο σημαίνει επενδύσεις) ".
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κινέζου Πρωθυπουργού, Γουέν Τζιαμπάο στην Αθήνα "υπογράφονται πάνω από δέκα συμφωνίες" σύμφωνα με το βασικό θέμα της εφημερίδας, που επισημαίνει ότι "αντικείμενο των διαβουλεύσεων μεταξύ κινεζικής και ελληνικής πλευράς ήταν και το ενδεχόμενο να υπογραφεί μια πολιτική συμφωνία μεταξύ του κ.Τζιαμπάο και του κ.Παπανδρέου η οποία θα επαναβεβαιώνει τη δυναμική της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών".
Η ΝΙΚΗ: "Ο Πάγκαλος έβγαλε κόκκινη κάρτα στον Παπακωνσταντίνου. Μονάχος μου θα φάω τον τσάρο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καταλογίζει στον υπουργό Οικονομικών καθυστερήσεις για τις αλλαγές στην εφορία. Καίει Κατσέλη, Μπιρμπίλη, Μπατζελή και Λοβέρδο στην αναφορά του για το Πρόγραμμα Σταθερότητας.Βάλτωσε ο αναπτυξιακός νόμος, δεν προχώρησαν τα σχέδια για την απασχόληση και την πάταξη της ακρίβειας. Συνολικά έβγαλε εννέα κόκκινες και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση ".
PRESS time: "Συμμορία θανάτου με ανθρώπους-τέρατα".
Σύμφωνα με το συντάκτη του βασικού θέματος της εφημερίδας "φρίκη, ανατριχίλα και τρόμο, προκαλεί η συμμορία, η οποία αρπάζει αδέσποτα από τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων, τα σκοτώνει και τα φωτογραφίζει. Οι αρρωστημένες εικόνας από ζώα, τα οποία περνούν φρικτά βασανιστήρια μέχρι θανάτου, ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία και οι εισαγγελικές αρχές καλούνται τώρα να παρέμβουν".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ψηφοδέλτια μάχης και ελπίδας για τη λαϊκή προοπτική".
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "παρουσιάστηκε χτες το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Σημαντικές πρωτοβουλίες της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Αττική ".
  Οικονομία:   
ΕΞΠΡΕΣ: " Αλλαγή το κλίματος στην αγορά ομολόγων".
"Ιδιαίτερα αισθητή έγινε χθες η βελτίωση του κλίματος στην αγορά ομολόγων, επιβεβαιώνοντας την αλλαγή στάσης των αγορών απέναντι στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας", όπως αναφέρει η εφημερίδα.
Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μεγάλο deal με την Κίνα".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το Πεκίνο θα επενδύσει στα ελληνικά ομόλογα. Κινεζικό ενδιαφέρον για εμπορευματικό σταθμό στο Θριάσιο, επενδύσεις σε λιμάνι της Βόρειας Ελλάδας και επέκταση της συνεργασίας με ΟΛΠ. Στο πακέτο των προτάσεων η δημιουργία ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στην Κρήτη ή σε νησί του Αιγαίου. Υψηλό ενδιαφέρον για συμμετοχή σε ελληνική τράπεζα και στις σιδηροδρομικές μεταφορές".
ΚΕΡΔΟΣ: "Οι Κινέζοι έρχονται με γουάν".
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "ως πύλη στη Δύση και την αγορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης αντιμετωπίζει η Κίνα την Ελλάδα, ενώ η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά πολλά από την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού κ.Γουέν Ζιαμπάο στην Αθήνα που ξεκινά από σήμερα ".
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Εκλογική νάρκη στις τράπεζες".
Η εφημερίδα σημειώνει "Εκλογική υποχώρηση δίχως μάλιστα τις απαραίτητες δικλίδες ασφαλείας πραγματοποιεί η κυβέρνηση στην υπόθεση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος. Σε μια κρίσιμη περίοδο για την οικονομία και ενώ η έξοδος από την ύφεση τίθεται ως αδήριτη ανάγκη, η κυβερνηση υποκύπτει στον πειρασμό του πολιτικού κόστους, μεταθέτοντας ουσιαστικά για το 2011 τις αποφάσεις για τις συμμετοχές του Δημοσίου στις τράπεζες ".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Έρχονται σε λίγες ημέρες τα σημειώματα περαίωσης".
Η εφημερίδα τονίζει "τα σημειώματα της περαίωσης θα αρχίσουν να λαμβάνουν από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος μηνός οι περίπου 1.000.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες για να κλείσουν τις φορολογικές τους εκκρεμμότητες της δεκαετίας του 2000-2009 ".