Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εδρες ΑΕΙ με... γονική παροχή".
 
    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την ώρα που κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας ευαγγελίζονται ένα νέο, σύγχρονο και αξιοκρατικό Πανεπιστήμιο, τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας αποκαλύπτουν τις χρόνιες παθογένειές τους. Οι λίστες οικογενειοκρατίας, που ετοιμάζονται να στείλουν τα ιδρύματα στο υπουργείο Παιδείας, ύστερα από σχετική πατεπείγουσα εντολή, επιβεβαιώνουν όλες τις κακές φήμες, αν και περιορίζονταιμόνο στα τέκνα διδασκόντων στα ΑΕΙ".


 
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέο σχέδιο καλπονοθείας από το ΠΑΣΟΚ!".
 
    Η εφημερίδα γράφει ότι "σκηνικό καλπονοθείας, αντίστοιχο του 2000, προκειμένου να αλλοιώσει τη λαϊκή ετυμηγορία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, στήνει το ΠΑΣΟΚ, επιστρατεύοντας για το σκοπό αυτό, όπως και τότε, στρατιές αλλοδαπών ψηφοφόρων".
 
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Λιποτακτούν από την κυβέρνηση με εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου".
 
    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο φυγόμαχος της προδιαγεγραμμένης χρεοκοπίας (και επιταχυνόμενης από τον ίδιο μετά τον καταστροφικό για την Οικονομία εκλογικό εκβιασμό του) Πρωθυπουργός παραδίδει την εξουσία μετά τον αντι-μνημονιακό κόλαφο που θα εισπράξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές".
 
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δ' ΡΑΪΧ θέλουν την Ευρώπη".
 
    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του γαλλο-γερμανικού άξονα για την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου από χώρες-μέλη της Ε.Ε. που παραβαίνουν τα κριτήρια του συμφώνου σταθερότητας σχετικά με το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος".
 
ΕΘΝΟΣ: "Επέλαση 60 ημερών από την Εφορία".
 
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επίθεση σε τέσσερα μέτωπα μέχρι το τέλος της χρονιάς ετοιμάζει η Εφορία προκειμένου να εισπραχθούν 2,1 δισ. ευρώ. Το οικονομικό επιτελείο παίζει το τελευταίο του χαρτί σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα".
  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Βουλή των Ελλήνων προπαγανδίζει την παγκοσμιοποίηση".
 
    Σύμφωνα με την εφημερίδα "περίμεναν την ημέρα για να κάνουν την Βουλή προπαγανδιστικό βήμα της παγκοσμιοποίησης. Εφεραν παιδάκια από τον Πειραιά να τραγουδήσουν μέσα στην Βουλή άσχετα τραγούδια και να αλλοιώσουν το νόημα της εορτής της 28ης Οκτωβρίου που δεν είναι άλλο από το «ΟΧΙ» του Μεταξά στους φασίστες Ιταλούς".
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Σοκ και δέος στο Μαξίμου από το άγριο ξεφωνητό της Ευρώπης".
 
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο Γ. Παπανδρέου οδηγεί την Ελλάδα σε νέα οικονομική περιπέτεια, σε πολιτική αβεβαιότητα και πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Επίθεση στον Γ.Α.Π. και από ΔΝΤ και Βρυξέλλες. Πώς ξεφωνίζουν οι βρετανικές εφημερίδες τις απειλές του Παπανδρέου για εκλογές. Γιατί μιλάνε για χρεοκοπία της Ελλάδος στα επόμενα τρία χρόνια".
   
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Γερμανική κατοχή στην Ευρώπη των 27".
 
    Η εφημερίδα γράφει ότι "μέσα σε ένα κλίμα έντονης αντιπαράθεσης συνεδριάζουν από χθες στις Βρυξέλλες οι «27» Ευρωπαίοι ηγέτες, προκειμένου να καθορίσουν τη μορφή της οικονομικής διακυβέρνησης για τα επόμενα χρόνια. Οι αποφάσεις θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των πολιτών".
 
ΕΣΤΙΑ: "Οδηγούμεθα σε περιπέτειες".
 
    Η εφημερίδα τονίζει ότι "υπεύθυνος για την δραματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την κατ΄ουσίαν χρεωκοπία του ελληνικού δημοσίου είναι ο άκρατος λαϊκισμός. Ο λαϊκισμός είναι αυτός που δεν επέτρεψε την λήψη μέτρων όταν έπρεπε να ληφθούν, προκειμένου να αναδιαρθρωθή κάπως η ελληνική οικονομία και να καταστή στοιχειωδώς ανταγωνιστική και να παύση το δημόσιο να παράγη ελλείμματα και χρέη".
  
ΤΑ ΝΕΑ: "Διγλωσσία Ν.Δ. για το Μνημόνιο".
 
    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε αντίθεση με τους οξύτατους τόνους που χρησιμοποιεί εντός των συνόρων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιδίωξε να εμφανιστεί στις Βρυξέλλες με ευρωπαϊκό προσωπείο, «ξεχνώντας» τον πόλεμο που έχει κηρύξει στο εσωτερικό κατά του Μνημονίου. Η τακτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης άνοιξε νέο κύκλο σκληρής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, η οποία κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για «ανευθυνότητα» και «απροκάλυπτη διγλωσσία»".
  
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Χορός εκβιασμών μετά τη διακαναλική του κομματικού διχασμού".
 
    Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Μέρκελ απειλεί τον Γιώργο και αυτός τους Ελληνες. Ποιοι υπουργοί και βουλευτές διαφωνούν με το δίλημμα του πρωθυπουργού. Ο Προβόπουλος προαναγγέλλει αντ΄ αυτού τα νέα μέτρα".
 
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Οι μίζες φωνάζουν σε Siemens και ομόλογα!".
 
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "γερμανική ομπρέλα στους «μαύρους ταμίες» Σίκατσεκ - Χριστοφοράκο κ.α. Σοκ με διαλόγους για τις βαλίτσες των μετρητών στα ομόλογα και έκθετοι πολιτικοί".
  
City Press: "Οικονομικός κατήφορος".
 
    Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κυβερνητική εκλογολογία ανεβάζει το κόστος δανεισμού. Σπατάλησαν άλλο ένα δισ. ευρώ για... περισσότερα γερμανικά υποβρύχια".
 
Metro: "Εγκλωβισμένοι στην ύφεση".
 
    Η εφημερίδα τονίζει ότι "έως 3% αναμένεται να συρρικνωθεί το ΑΕΠ και το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών. «Κλείδωσε» πάνω από το 15% το έλλειμμα για το 2009".
 
 
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
 
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ευρωπαϊκό θρίλερ για το μηχανισμό κυρώσεων".
 
    Η εφημερίδα τονίζει ότι "την πρόβλεψη «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» ενός κράτους-μέλους, ως έσχατο μέτρο σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμών, προωθούν οι Γερμανοί σε κοινοτικό επίπεδο. Προς την κατεύθυνση αυτή φαίνεται ότι θα κινηθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες έπειτα από μια σκληρή αντιπαράθεση στη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες".
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Διατάραξη κλίματος στο φινάλε του Οκτωβρίου στο Χ.Α. Άλλαξαν άρδην τα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα. Κυριαρχεί εκ νέου η ανασφάλεια μετά τις πρωθυπουργικές προειδοποιήσεις