Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Παρέμβαση κατά της έκθεσης όπλων στην Θεσσαλονίκη

Η Περιφερειακή Κίνηση Κεντρικής Μακεδονίας "ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη'', και η Δημοτική κίνηση "Θεσσαλονίκη της Ανατροπής σε κυβέρνηση-Ε.Ε-ΔΝΤ-Καλλικράτη", πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία, ενάντια στην έκθεση όπλων "Defensys" στην ΔΕΘ, σήμερα το πρωί. 70 περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και κατευθύνθηκαν προς την ΔΕΘ. Ο χώρος έιχε αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οι διαμαρτυρόμενοι αφού έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης κατέληξαν στην Καμάρα.
 Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:
:
" Η Έκθεση όπλων Defensys 2010 είναι ανεπιθύμητη!
Υπουργοί και στρατοκράτες από πενήντα χώρες έρχονται στην πόλη μας προσκαλεσμένοι από τη ΔΕΘ ΑΕ και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να επιβλέψουν τα νέα επιτεύγματα της διεθνούς πολεμικής βιομηχανίας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ίδια στιγμή που έχει κηρύξει τον πόλεμο στα δικαιώματά μας, αφήνει απείραχτα τα κονδύλια για τους εξοπλισμούς και οργανώνει εκθέσεις για να απλώσουν την πραμάτεια τους οι έμποροι όπλων. Για την κυβέρνηση τα σχολεία, τα νοσοκομεία, ο σιδηρόδρομος είναι περιττές πολυτέλειες σε σχέση με τα εκσυγχρονισμένα όπλα.
   Παλεύουμε για να γίνει παύση πληρωμών στους τραπεζίτες και στους εμπόρους όπλων και όχι στους μισθούς και στις συντάξεις μας. Θέλουμε μια Θεσσαλονίκη λιμάνι της ειρήνης, πρωτεύουσα του αντιπολεμικού κινήματος και όχι επιτελείο των πολεμικών εξορμήσεων και των ιμπεριαλιστών.    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- Έξω η Defensys και το ΝΑΤΟικό στρατηγείο από τη Θεσσαλονίκ 
- Λεφτά για την παιδεία, την υγεία, τα ταμεία, όχι για εξοπλισμούς
- Έξω ο ελληνικός στρατός από το Αφγανιστάν και τα Βαλκάνια"