Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

 Κάλεσμα για εκδήλωση - λαϊκή συνέλευση στο δημαρχείο Συκεών

Η ανοιχτή συνέλευση «ελεύθεροι δρόμοι χωρίς διόδια» καλεί τους δημότες των Συκεών και κάθε κάτοικο της Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση - λαϊκή συνέλευση στο δημαρχείο Συκεών την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 7.00μμ  με θέματα:AFISA_SIKIES
  • Το κίνημα των διοδίων
  • Η μετατροπή των δημόσιων αγαθών σε εμπόρευμα
  • Η δημιουργία κινημάτων ανυπακοής σε κάθε γειτονιά
Ομιλητές:
Κωνσταντίνα Κάτσια ( Δικηγόρος )
Γιάννης Χατζηγιάνης ( επιτροπές αγώνα Μαγνησίας ενάντια στα διόδια )
Γιώργος Τσιομάλου ( Ανοιχτή συνέλευση Συκεών ).
Το κάλεσμα της συνέλευσης:Τα δημόσια αγαθά, έτσι όπως αντιλαμβανόμασταν μέχρι σήμερα τους δημόσιους και κυρίως τους εθνικούς δρόμους. Και η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών έτσι όπως προσδιορίζετε στο άρθρο 5 του συντάγματος.  Είναι δύο έννοιες που το ελληνικό κράτος έρχεται σήμερα να τις αποδημήσει και να τις τοποθετήσει στη σφαίρα του ανύπαρκτου.
Από το 2007 η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο Σουφλιά έδωσε σε ιδιωτικές εταιρίες ξένων και ελληνικών κεφαλαίων (Ελλάκτωρ-Μπόμπολας- J&P/Αβαξ- οι εταιρείες ισπανικών συμφερόντων CINTRA S.A., DRAGADOS S.A., IRIDIUM S.A. – η γαλλική Vinci- η γερμανική Hochtief- η Ακτωρ κα ) το δικαίωμα να εισπράττουν διόδια με αντάλλαγμα την δημιουργία, επέκταση και συντήρηση των αυτοκινητόδρομων. Σήμερα δεν ευθύνεται πλέον το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) για τους εθνικούς δρόμους αλλά οι περιβόητες Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (γνωστές ως ΣΔΙΤ).
Το αποτέλεσμα είναι οι ιδιωτικές εταιρίες ως νέοι ληστές των δρόμων να φυτρώνουν ανά κάθε 50 χλμ σταθμούς είσπραξης διοδίων με τέλη διέλευσης που ακριβαίνουν ανά εξάμηνο, ( από 17/11 τα διόδια Μαλγάρων θα αυξηθούν στο 2,80 ευρώ ενώ αυξήσεις – φωτιά της τάξεως του 40% έρχονται από τις αρχές του 2011 στα διόδια της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α. Ε. βάση των συμβάσεων που τις έχει παραχωρήσει το ελληνικό δημόσιο ).
Ο κοινωνικός πλούτος και τα δημόσια αγαθά πρέπει να ανήκουν σε όλους. Και επειδή στην περίπτωση των δρόμων, τους έχουμε χρυσοπληρώσει εμείς και πριν από εμάς οι πατεράδες μας με την φορολογία, επειδή την συντήρηση των δρόμων την πληρώνουμε με τα τέλη κυκλοφορίας, με τον φόρο στα καύσιμα, με τον φόρο στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, επειδή κύριε Πάγκαλε τα φάγατε μόνος σας και όχι μαζί με το λαό, τα τέλη στα διόδια αποτελούν ληστεία και έμμεση άδικη φορολογία, χρήματα που δεν πηγαίνουνε στους δρόμους ούτε στο κοινωνικό συμφέρον αλλά είτε αυξάνουν το μετοχικό κεφάλαιο ιδιωτών είτε προστίθενται στον κρατικό προϋπολογισμό για να ξεχρεώνει το κράτος τις τράπεζες και να αγοράζει με χρήματα μας τα υποβρύχια των «φίλων» μας εμπόρων όπλων από Γαλλία και Γερμανία.
Οι Επιτροπές Αγώνα παλεύουν για την πλήρη κατάργηση των διοδίων με κεντρικά συνθήματα «Ελεύθεροι δρόμοι και χώροι για όλους», ένα σύνθημα που διαβάζεται κι ανάποδα, «Όλοι στους δρόμους για την ελευθερία».
Οι Επιτροπές λειτουργούν με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας εξυπηρετώντας το κοινό αγώνα ενάντια στα διόδια. Χωρίς συμμετοχή σε εκλογικούς συνδυασμούς, κομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Η θέση των Επιτροπών είναι ξεκάθαρη: Ελεύθεροι δρόμοι και χώροι για όλους. Δηλαδή δεν θέλουμε διόδια πουθενά, ούτε τα δημόσια, ούτε πιο φθηνά, ούτε να φύγουν από εμάς και να πάνε στον γείτονα. Φτάνει πια με τους φόρους! Φτάνει πια με την ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών!

Σας καλούμε για όλα αυτά να παρευρεθείτε στην εκδήλωση που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε λαϊκή συνέλευση δίνοντας το βήμα του δημόσιου λόγου και πράξης στους πολίτες.
ανοιχτή συνέλευση «ελεύθεροι δρόμοι χωρίς διόδια»
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/