Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση υποστήριξης των συμβασιούχων στο υπ. Πολιτισμού

Ανακοίνωση του Συλλόγου εκτάκτων αρχαιολόγων για τα σημερινά επεισόδια κάτω από την Ακρόπολη μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και των απεργών υπαλλήλων του υπ. Πολιτισμού  Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:
«Καιρό τώρα θίγουμε το φλέγον ζήτημα του 24μήνου, που στερεί το δικαίωμα εργασίας στους εργαζομένους. Η πολιτική της κυβέρνησης να καταθέτει πρόταση εξαίρεσης από το 24μηνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να το αποσύρει αδιαφορώντας για το δικαίωμα στην εργασία, έφερε τους εργαζομένους σε αυτήν την κατάσταση οδηγώντας τους στο κλείσιμο της Ακρόπολης.
Είναι ντροπή για τη χώρα μας να προβάλλεται ως εικόνα πολιτισμού τα ΜΑΤ μέσα στην Ακρόπολη με τη χρήση χημικών εναντίον των εργαζομένων, που χρόνια τώρα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ανάδειξη και την προστασία του πολιτισμού, δουλεύοντας συχνά και για μήνες απλήρωτοι.
Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων υποστηρίζει τους συναδέλφους συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού στα κοινά δίκαια αιτήματά τους. Καταδικάζει την ωμή χρήση βίας σε έναν χώρο σύμβολο πολιτισμού και ζητεί άμεσα από το Υπουργείο Εσωτερικών να παρέμβει με δεσμεύσεις για την κατάργηση του 24μήνου και την επίλυση των φλεγόντων ζητημάτων των υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, που οδήγησαν σε αυτό το αδιέξοδο τους εργαζομένους».