Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Φθηνό και καθαρό νερό για όλο το λαό.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό.

Όχι στις αυξήσεις των τιμολογίων της ΕΥΑΘ.
Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.
Με το περίφημο ΜΝΗΜΟΝΙΟ όλο και πιο γρήγορα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την συνεργία της ΝΔ και του ΛΑΟΣ παραχωρεί στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο ότι έχει απομείνει από υποδομές όπως αυτή της ύδρευσης-αποχέτευσης, του ΟΣΕ, της ΔΕΗ  και ότι υπάρχει από φυσικούς πόρους όπως είναι το ΝΕΡΟ και η ενέργεια.

Σε μια περίοδο που τα νοικοκυριά στενάζουν από το βάρος των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης και της «τρόικας» (ετοιμάζουν τεράστιες αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα τιμολόγια της ΔΕΗ, σχεδιάζουν κι άλλες ανατροπές στο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ιδιωτικοποιήσεις στη ΔΕΗ και στον ΟΣΕ, κι άλλες περικοπές σε υγεία και παιδεία) έφτασαν ήδη οι αυξήσεις «φωτιά» στα τιμολόγια της ΕΥΑΘ που φτάνουν στα 10% – 12% παρόλο που ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, κ. Παπαδάκης, πριν από δύο μήνες δεσμευόταν δημόσια για το αντίθετο.
Αν και τα κέρδη της ΕΥΑΘ για το 1ο εξάμηνο του 2010 έφτασαν στα 6,242 εκατομμύρια ευρώ ανακοινώθηκε ότι η εταιρία βρίσκεται στο δρόμο της «μερικής ιδιωτικοποίησης» που όλοι γνωρίζουμε ότι σημαίνει κακής ποιότητας νερό σε ακριβότερη τιμή.
Πρέπει να τους σταματήσουμε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανέναν τίποτε, για αυτό και πρέπει να πάρουμε αυτή την υπόθεση στα χέρια μας. Εμείς, οι κάτοικοι αυτής της πόλης, με τις πρωτοβουλίες σε κάθε γειτονιά, με τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ και με κάθε φορέα που θέλει να συμμετέχει σε μια τέτοια κίνηση και να μετατρέψουμε την δικαιολογημένη αγανάκτηση μας σε αγώνα μαζικό και συντονισμένο και στα «τετελεσμένα» της ΕΥΑΘ και της κυβέρνησης να αντιτάξουμε τους δικούς μας νικηφόρους αγώνες. Άλλωστε το δρόμο μας δείχνουν οι πρόσφατες νίκες που πέτυχε ο λαός της Θεσσαλονίκης απέναντι στον ΟΑΣΘ τόσο στο θέμα της αύξησης των εισιτηρίων όσο και στο θέμα των μεταμεσονύχτιων δρομολογίων.

ΚΑΛΕΣΜΑ:   ΕΚΘ Πέμπτη 7 Οκτώβρη 7.00 μ.μ.

Πρωτοβουλία Κατοίκων Ωραιοκάστρου Ενάντια στα Αντιλαϊκά Μέτρα 
Πρωτοβουλία Αγώνα δυτικών συνοικιών 
Αντίσταση στις δυτικές γειτονιές 
Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας