Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Νεκρός παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά

Τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα στη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Χεβρόνα στην κατεχόμενη Δυτική 'Οχθη, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου και αυτόπτες μάρτυρες.
Ο άνδρας έχασε τη ζωή του όταν οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον τριώροφου οικήματος που βρίσκεται σε τομέα της πόλης ο οποίος τελεί υπό ισραηλινό έλεγχο. Στο οίκημα διέμεναν Παλαιστίνιοι, ύποπτοι για συμμετοχή σε επιθέσεις, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Οι στρατιώτες αρχικά περικύκλωσαν το κτίριο και μετά άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα. Εκσκαφείς του στρατού κατέστρεψαν μέρος του κτιρίου κάτω από τα ερείπια του οποίου φέρεται να βρίσκεται ένας δεύτερος Παλαιστίνιος, πρόσθεσαν κάτοικοι της περιοχής.
Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού, ο άνδρας η ταυτότητα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, καταζητείτο καθώς ήταν μέλος ένοπλης οργάνωσης που μετείχε σε επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων. Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τους στρατιώτες να καλύπτουν το πτώμα του Παλαιστίνιου.
Εκπρόσωπος του στρατού περιορίστηκε να δηλώσει ότι "μια επιχείρηση του στρατού είναι σε εξέλιξη στη Χεβρόνα".
από enet.gr