Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση του Στεκιού Μεταναστών στα Χανιά για τον εμπρησμό πανεπιστημιακού στεκιού

Το βράδυ του Σάββατου 23/10 έγινε εμπρηστική επίθεση στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου. Οι εμπρηστές, αφού συγκέντρωσαν στο δάπεδο ό,τι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως προσάναμα ( βιβλία, στρώματα, κ.α. ) τοποθέτησαν δύο γκαζάκια, περιέλουσαν με βενζίνη το χώρο και του έβαλαν φωτιά. Από την έκρηξη προκλήθηκαν πολύ σοβαρές υλικές ζημιές ενώ καταστράφηκε η δανειστική βιβλιοθήκη και το αρχείο εντύπων του στεκιού. Φεύγοντας, για να μην υπάρχει αμφιβολία για το ποιοι θρασύδειλοι έδρασαν, υπέγραψαν με τα ναζιστικά σύμβολα: τη σβάστικα και τα αρχικά SS…
Ο εμπρησμός του στεκιού έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά
εγκληματικών φασιστικών επιθέσεων όχι μόνο στο Ρέθυμνο αλλά στην Κρήτη και σε όλη την χώρα. Ξυλοδαρμοί πολιτικοποιημένων φοιτητών στο Ρέθυμνο, εμπρησμός του Κοινωνικού Στεκιού-Στεκιού Μεταναστών στα Χανιά,  επιθέσεις σε μετανάστες  σε αντιρατσιστές αλλά και σε καθηγήτρια με χάραξη του αγκυλωτού σταυρού στο χέρι της. Συνεχείς επιθέσεις στον Άγιο Παντελεήμονα στην πλατεία Αττικής στην Αθήνα.  
Η δράση των φασιστικών ομάδων είναι απόλυτα ταυτισμένη με την παράνοια της ρατσιστικής ιδεολογίας. Οι αυτοαποκαλούμενοι «υπερασπιστές τους έθνους και της πατρίδας», επιτίθενται, σε μετανάστες, σε κοινωνικά αδύναμους και σε όσους αντιστέκονται. Προφανώς και δεν τους αρέσει καθόλου η δράση των φοιτητών, που συμμετέχοντας ενεργά στο πρόσφατο αντιρατσιστικό φεστιβάλ, έδειξαν μαζικά την δύναμη της αλληλεγγύης. Οι φασίστες δεν έχουν όμως και καμία σχέση με πατριωτισμό, αφού επιλέγουν να τσαλαπατούν την πρόσφατη ιστορία αυτού του τόπου. Οι «υπερπατριώτες» της ΟΕΡ υπογράφοντας με  τα σύμβολα του ναζισμού, τη σβάστικα και τα αρχικά SS δεν έχουν καμία διαφορά από τους ομοϊδεάτες τους, αυτούς  που έκαιγαν χωριά, που βασάνιζαν και δολοφονούσαν κατά τη διάρκεια της γερμανοϊταλικής κατοχής. Ο πολύπαθος Κρητικός λαός, θα τους απομονώσει όπως τους αξίζει.
Η απάντηση στην ιδεολογία του μίσους και της βίας είναι η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση κατά των φασιστικών συμμοριών. Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, δάσκαλοι, μετανάστες θα πρέπει να απομονώσουν και να εξοντώσουν τη φασιστική ιδεολογία, που έχει δείξει με το χειρότερο τρόπο το φρικαλέο της πρόσωπο.

Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών