Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Θεατρικά νέα από Θεσσαλονίκη

Πολλά είδαμε και αρκετά από αυτά μας άρεσαν ιδιαίτερα. Τα πρώτα φθινοπωρινά θεατρικά φεστιβάλ μπορεί να έκλεισαν, όμως οι θεατρικές παραστάσεις στις μεγάλες και τις μεγαλύτερες σκηνές της πόλης συνεχίζονται…

  • Φωνές από τη Γαλλία με το «Droles de Courtes» στο ΚΘΕΘ (29-31/10/2010)

Για 3 μόνο παραστάσεις από την ομάδα La Compagnie Theatre 3 στην Αίθουσα Μάντεως Τειρεσία. Το Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της νέας του δράσης «Θεάτρου Βήμα» , προσκαλεί σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης την ομάδα La Compagnie Theatre 3 για την παρουσίαση της παράστασης «Droles de Courtes» σε κείμενο του συγγραφέα Jean Claude Grumberg και σε σκηνοθεσία της Myrtha Liberman.

  • Συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Κώστα Μουρσελά «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» από την ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 15-17 & 22-24) (Περί Ασυμβίβαστων Ελλήνων & Ελληνίδων ο Λόγος…!!!)
-Η Απαρηγόρητη Χήρα Ερμηνεία: Μ. Μπαλτατζή
-Η Μεγάλη Κομπίνα Ερμηνεία: Κ. Σωτηριάδης -Χ. Δεληνικόπουλος
-Διακοπή Ρεύματος Ερμηνεία: Κ. Τζιούρτζιας -Φ. Χατζημπάρμπα Σκηνοθεσία-Διδασκαλία Ρόλων-Σκηνικά-Κουστούμια-Επιμ.Μουσικής: Μαρία Μπαλτατζή

  • Μια άλλη θεατρικότητα με το «Ιουδίθ» του Χάουαρντ Μπάρκερ στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης σε μετάφραση Έλσης Σακελλαρίδου (3-8 Νοεμβρίου). 
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία θεάτρου χορού και άλλων τεχνών DameΒlanche, που δραστηριοποιείται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη από το 1998, παρουσιάζει την παράσταση Ιουδίθ- αποχωρισμός από το σώμα του Howard Barker σε μετάφραση Έλσης Σακελλαρίδου και σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη.

Καλή θέαση!