Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Κατάληψη στο ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας

Στην κατάληψη του κτιρίου όπου στεγάζεται το ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας προχώρησε το συνδικάτο των εργαζόμενων «Εργατική Αλληλεγγύη», διαμαρτυρόμενο για την υποβάθμιση και τη διάλυση των πολυϊατρείων της ΔΕΗ σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.
Σε ανακοίνωση του συνδικάτου αναφέρεται:

Η σημερινή κατάσταση παρουσιάζει εικόνα διάλυσης:

Λείπουν πάρα πολλοί γιατροί λόγω μη ανανέωσης συμβάσεων.

Κλειστά παραμένουν από τις αρχές του χρόνου τα αιματολογικά εργαστήρια σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.

Σταμάτησε ο προληπτικός έλεγχος των εργαζομένων.

Αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να κάνουν εξετάσεις σπιρομέτρησης σε ιδιωτικά εργαστήρια με τεράστιο κόστος, γιατί, παρότι έχουμε πνευμονολόγους και μηχανήματα, δεν υπάρχουν φίλτρα, τα οποία σημειωτέον είναι μηδαμινής αξίας.

Με όλα αυτά ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους και «φεσώνουν» το ταμείο μας (που αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα) με εκατομμύρια που πάνε σε γιατρούς και ιδιωτικά εργαστήρια, ενώ θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Δε ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση! Εξαντλήσαμε όλα τα όρια του διαλόγου αλλά οι αρμόδιοι μας εμπαίζουν. Δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν 10.000 εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους από πέντε γιατρούς όλους κι όλους. Είμαστε εργαζόμενοι με μεγάλο μέσο όριο ηλικίας που δουλεύουμε χρόνια τώρα σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες και θέλουμε να έχουμε μια αξιοπρεπή υγειονομική περίθαλψη!

Απαιτούμε:

Άμεση στελέχωση με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων στα Πολυϊατρεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

Επαναλειτουργία των μικροβιολογικών εργαστηρίων με πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού αλλά και την έγκαιρη παραγγελία αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών. Αγορά φίλτρων σπιρομέτρησης

Επαναφορά του Προληπτικού Ελέγχου των εργαζομένων.

Αναδημοσίευση από zougla.gr