Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Δικάζονται αύριο οι ακτιβιστές του No Border στις Βρυξέλλες

Το No Border Camp που έγινε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες σημαδεύτηκε από την ένταση της καταστολής από την πλευρά της βελγικής αστυνομίας. Οι οργανωτές καταγγέλλουν εκτεταμένη χρήση βίας, αθρόες και αυθαίρετες συλλήψεις, ακόμα και περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης των συλληφθέντων εντός των αστυνομικών τμημάτων.
Από τις 26 ως τις 29 Σεπτέμβρη, πάνω από 500 άτομα συνελήφθησαν και δεκάδες τραυματίστηκαν. Οι διοργανωτές απεύθυναν σήμερα έκκληση προς τους διαδηλωτές να στείλουν τις αναφορές τους στην ομάδα νομικής υποστήριξης (στη διεύθυνση juridixnbc@vluchteling.be ), ώστε να στηριχτούν νομικές καταγγελίες.
Τέσσερις από τους συλληφθέντες κρατήθηκαν τελικά από την αστυνομία και δικάζονται το πρωί της Τετάρτης στις 10.45.  Η δίκη θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στο Δικαστικό Μέγαρο (Palais de Justice) στην Vierarmenstraat/Rue Quatres Bras. Την ίδια ώρα, οι οργανώσεις του NoBorder καλούν σε κινητοποίηση αλληλεγγύης, για την οποία όμως δεν έχουν πάρει άδεια από τις βελγικές αρχές, όπως απαιτεί η νομοθεσία. Όμως, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, η συμμετοχή είναι όχι μόνο αναγκαία, αλλά και νομιμοποιήμενη, ακόμα και αν δεν είναι νόμιμη.