Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

10.000 διαδηλωτές και διαδηλώτριες στη Θεσσαλονίκη

Στο δρόμο βρίσκεται ακόμα η πορεία των φοιτητικών συλλόγων, η οποία πέρασε από το Αμερικάνικο Προξενείο και επιστρέφει τώρα στο πανεπιστήμιο μέσω της παραλιακής. Αρκετά νωρίτερα τερματίστηκε στο Προξενείο η πορεία της ΣΦΕΑ και των οργανώσεων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.
Στην πορεία των φοιτητικών συλλόγων συμμετείχαν περίπου 3.500 άτομα, μέσα από τα μπλοκ του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων, του Φοιτητικού Συλλόγου Μουσικού, του συνονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων και πολλών αριστερών οργανώσεων (Ανταρσύα, ΣΕΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Συνασπισμός, ΚΚΕ μλ, ΟΚΔΕ, Δίκτυο και άλλοι). Για ένα διάστημα, πίσω από την πορεία πορεύτηκαν και τα μπλοκ της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης, με χίλιους περίπου διαδηλωτές, για να χωριστούν ξανά μετά το Προξενείο.
Αυτή τη στιγμή, η πορεία επιστρέφει στο Πολυτεχνείο, όπου έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις, με σκοπό την περιφρούρηση του πανεπιστημιακού ασύλου. 
Άλλα 4.000 διαδηλωτές περίπου συμμετείχαν και στα μπλοκ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, που λίγη ώρα νωρίτερα τερμάτισαν την πορεία τους στο Προξενείο.
Περισσότερες φωτογραφίες και νεότερα σε λίγο.