Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Έκθεση νέων φωτογράφων στη Σταυρούπολη από 18/11

Έκθεση με τίτλο, «Όψεις νέων φωτογράφων», παρουσιάζει από 18 ως 28 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» του δήμου Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη.
Στην έκθεση παρουσιάζουν τη δουλειά τους 32 νέοι φωτογράφοι που παρακολούθησαν το τρίμηνο εισαγωγικό σεμινάριο στη φωτογραφία που διοργανώνει 2 φορές το χρόνο η Φ.Λ. «Όψεις» του Δήμου Σταυρούπολης.
Είναι η δεύτερη έκθεση  που παρουσιάζεται με τον τίτλο «Όψεις νέων φωτογράφων» και στόχος της είναι να δώσει στους νέους φωτογράφους βήμα επικοινωνίας με το κοινό.  
Το περιεχόμενο του σεμιναρίου αφορά στη βασική κατάρτιση στις τεχνικές λήψεις και επεξεργασίας της μαυρόασπρης φωτογραφίας, περιλαμβάνει μια σύντομη ξενάγηση στην ιστορία της, αλλά κυρίως εστιάζει στην αισθητική της προσέγγιση. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η ουσία του φωτογραφικού μέσου αποφεύγοντας τα εμπόδια και τα διλήμματα που βάζει στους νέους φωτογράφους η εξάρτηση από την τεχνολογική εξέλιξη και η εμπορευματοποίηση της φωτογραφίας.
Το ότι υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με την φωτογραφία ως τέχνη και ως μέσο για ευχαρίστηση και ψυχαγωγία είναι το σημαντικό στοιχείο του σεμιναρίου.
Οι εβδομήντα περίπου φωτογραφίες της έκθεσης, με ποικιλία στη θεματολογία και στις ματιές των φωτογράφων, δίνουν  μια πρώτη  γεύση  της φωτογραφικής προσέγγισης του καθενός για την πραγματικότητα και τον κόσμο μέσα από το παράθυρο του φωτογραφικού μέσου.
Συμμετέχοντες φωτογράφοι:
Αργύρης  Αμαριωτάκης, Θάλεια  Γκαϊδατζή, Γιώτα Ντάνου, Δάφνη Τσίφτη, Βασίλης Αμοιρίδης, Ναταλία Ασήμη, Νίκος Βαρζώκας, Πέγκυ Γεωργίου, Γιάννης Έξαρχος,  Γιούλη Ζεάκη,  Εύη Θεοδοσιάδου, Νίτσα Θεοδοσιάδου, Φωτεινή Ιωακειμίδου, Μαρία Καντούνη, Χριστίνα Καπουρκασίδου, Τόλης Κεσίδης, Μαρία Λουκούμη, Κωνσταντίνα Λυγούρα, Άννα Μαγκιόγλου,Ερασμία Μεταλλίδου, Μαρία Μιχαηλίδου, ΠέτροςΜόραλης, Κορνηλία Νικολαϊδου, Αρετή Παπαϊωάννου, Γιώργος Παυλίδης, Παύλος Πραντσίδης, Χρήστος Ραφτόπουλος,  Αντώνης Σαρμής, Γιώτα Σχίζα, Μάρθα Τοπαλούδη, Σωτήρης Τσακιράκης, Μπάμπης Τσίφτης