Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Εφημερίδες!!!!


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Καμπανάκι για 13.014 σε 15 ΔΕΚΟ".
 
    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση, με νέα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα, προαναγγέλλει το επόμενο βήμα για τις ΔΕΚΟ. Θα είναι το συμμάζεμα των δαπανών των εταιρειών, που πιθανότατα περιλαμβάνει μείωση αποδοχών ή ακόμα και μετάταξη σε άλλη δημόσια υπηρεσία, στην έσχατη περίπτωση που καταργείται η επιχείρηση".
Η ΑΥΓΗ: "Να μη χαθεί η ευκαιρία των εκλογών".
 
    Σύμφωνα με την εφημερίδα "στις πρώτες εκλογές μετά το Μνημόνιο
οι πολίτες έχουν τη δύναμη να απορρίψουν τις πολιτικές που καταστρέφουν τη ζωή τους. Παγιδευμένος ο Παπανδρέου στα διλήμματα - τρικ που έθεσε, δηλώνει τώρα ότι... «δεν μου ζητούν να φύγω». Στο προσκήνιο μαζί με την εκλογολογία τα σενάρια για κυβερνήσεις συνεργασίας. Σφήνα Πάγκαλου σε Παπανδρέου για «αναδιάρθρωση του χρέους»".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Πυρήνες της Φωτιάς» οσφραίνεται η Αντιτρομοκρατική".
 
    Η εφημερίδα γράφει ότι "μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με παγιδευμένα δέματα, με κλεμμένο το... «κοπιράιτ» από την Αλ Κάιντα, επιχείρησαν μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της φωτιάς»! Μόνο χάρη στην έγκαιρη και υποδειγματική κινητοποίηση της Αστυνομίας δεν θρηνήσαμε θύματα, ενώ οι δράστες συνελήφθησαν πάνοπλοι και με δύο ακόμα βόμβες στα χέρια, και ήδη ανακρίνονται στα Γραφεία της Αντιτρομοκρατικής!".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τρόμος στο σύστημα και στα εξαπτέρυγα από την δυναμική νίκης του Γιάννη Δημαρά".
 
    Η εφημερίδα τονίζει ότι "τρομοκρατεί τους τρομοκράτες των εκβιαστικών διλημμάτων, τα εξαπτέρυγά τους και τα φερέφωνα της Διεθνούς των Τοκογλύφων η σαρωτική επικράτηση Δημαρά στην Περιφέρεια Αττικής".
   
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Πυρήνες της Φωτιάς και στο βάθος... Σέχτα".
 
    Η εφημερίδα γράφει ότι "η παρατηρητικότητα μιας εργαζόμενης σε εταιρεία ταχυμεταφορών οδήγησε στη σύλληψη δύο τρομοκρατών που επεχείρησαν χθες να αποστείλουν τέσσερα δέματα βόμβες σε πρεσβείες ξένων κρατών αλλά και στον γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί! Οι αστυνομικοί αναζητούν τώρα στοιχεία για την ανακάλυψη της γιάφκας της νέας γενιάς τρομοκρατιών".
  
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ανάπτυξη και όχι αργός θάνατος".
 
    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σήκωσε το γάντι των εκλογών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα υλοποιήσει την απειλή του. Τόνισε, ωστόσο, ότι η Ν.Δ δεν ζητά εκλογές αλλά αλλαγή πολιτικής".
  
ΕΘΝΟΣ: "Πρόβες θανάτου με βόμβες - πακέτα".
 
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ταχυδρομούσαν δέματα με εκρηκτικά. Αποδέκτες ο Σαρκοζί και 3 ξένες πρεσβείες. Αποστολέας στον Γάλλο Πρόεδρο ο... Πάγκαλος".
   
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Αρχιεπίσκοπος αποτάσσειτην «κάρτα του πολίτη».
 
    Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κάρτα του πολίτη είναι η αποθήκη όλων των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Οι πολίτες πλέον θα είναι έρμαια στα χέρια παντός είδους εκβιαστών που χειρίζονται τα προσωπικά τους δεδομένα, αλλά και των δικτατόρων της Νέας τάξης. Ο Αρχιεπίσκοπος αποφεύγοντας ν΄αναφερθεί στο δυσώνυμο «666» τάχθηκε ευθέως υπέρ της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων του ανθρώπου".
   
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Προσκλητήριο... νεκρών στο μετοχικό ταμείο στρατού".
 
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η διοίκηση του ταμείου προαναγγέλλει δραστική περικοπή μερισμάτων σε δύο δόσεις και αύξηση εισφορών. Τον Ιούλιο, ο... οικονομικός βρόχος έσφιξε επικίνδυνα για τον «χακί» ασφαλιστικό φορέα, καθώς ο δανεισμός του εξαιτίας των ελλειμμάτων ανήλθε στα 170 εκατομμύρια ευρώ".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Υπάρχει λύση για ταχεία έξοδο από το μνημόνιο. Εδώ είμαστε αν ο Παπανδρέου θέλει εκλογές".
 
    Η εφημερίδα γράφει ότι "τα πραγματικά σχέδια που κρύβονται πίσω από τους εκβιασμούς και τις απειλές του Γιώργου Παπανδρέου περί πρόωρων εκλογών αποκάλυψε ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό. Μιλώντας χθες το βράδυ στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε ευθέως τον Γιώργο Παπανδρέου ότι απειλώντας με πρόωρες εθνικές εκλογές ουσιαστικά «θέλει από τη μια έγκριση όσων έχουν γίνει μέχρι τώρα και από την άλλη μια λευκή επιταγή, τύπου αναδιάρθρωσης, τύπου Πάγκαλου".
  
ΕΣΤΙΑ: "Απαιτείται εθνική συνεννόησις".
 
    Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα δύο ανώτατα πολιτικά αξιώματα του τόπου κατέχουν δύο πρώην συμφοιτητές και φίλοι. Ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι Πρωθυπουργός και ο κ. Α. Σαμαράς είναι αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσεως".
  
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επικίνδυνη η υστέρηση των εσόδων".
 
    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέα περικοπή δαπανών το 2010 και επιπλέον σκληρά μέτρα το 2011, πέραν αυτών που προβλέπονται ήδη στο Μνημόνιο, προοιωνίζονται τα στοιχεία για τα έσοδα του 10μηνου. Τον Οκτώβριο τα έσοδα αυξήθηκαν μόλις κατά 2,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, έναντι ετήσιου στόχου 8,7%, διαψεύδοντας τις προσδοκίες του οικονομικού επιτελείου".
   
Ο ΛΟΓΟΣ: "«Σαφάρι» για τους οφειλέτες του δημοσίου".
 
    Σύμφωνα με την εφημερίδα "σαφάρι έχει εξαπολύσει από χθες ο ελεγκτικός μηχανισμός για τους οφειλέτες του Δημοσίου, οι οποίοι έως τις 29 Οκτωβρίου δεν υπήχθησαν στην ευνοϊκή ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών. Την εντολή για διενέργεια εξονυχιστικών ελέγχων στους εν λόγω υπόχρεους έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών".
  
ΤΑ ΝΕΑ: "«Συστημένη» τρομοκρατία".
 
    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "η κακοτεχνία στην κατασκευή του δέματος - βόμβας, η παρατηρητικότητα της υπαλλήλου της εταιρείας ταχυμεταφορών αλλά και η γρήγορη κινητοποίηση πολυάριθμης ομάδας αστυνομικών ήταν οι τρεις παράγοντες που συνέβαλαν στη σύλληψη δύο τρομοκρατών οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους δέματα - βόμβες. Στόχοι τους, ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και οι πρεσβείες Βελγίου, Μεξικού και Ολλανδίας στην Αθήνα".
   
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: " Ποιά μυστικά κρύβουν τα τρομο-δέματα".
 
    Η εφημερίδα γράφει ότι "τέσσερα πακέτα με εκρηκτικά... κυκλοφορούσαν στην Αθήνα, θυμίζοντας Βαγδάτη. Ενα έσκασε στα χέρια υπαλλήλου εταιρείας κούριερ. Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας οδήγησε σε δύο συλλήψεις, ενός 22χρονου, για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και ενός 24χρονου. Και οι δύο φορούσαν αλεξίσφαιρα και οπλοφορούσαν".
  
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Απαντήστε στον εκβιασμό με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για δυνατό ΚΚΕ
 
    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "να μην περάσει ο εκβιασμός που κάνει το ΠΑΣΟΚ στο λαό περί αποσταθεροποίησης και χρεοκοπίας αν χάσει στις εκλογές. Χρεοκοπία είναι η ανεξέλεγκτη, ταχύτατη χρεοκοπία του λαού. Το δίλημμα που βάζει ο πρωθυπουργός, ΠΑΣΟΚ ή χρεοκοπία είναι σε βάρος του λαού. Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ ψηφίζεις πιο γρήγορη χρεοκοπία".
   
City Press: "Επιστολή-βόμβα στον... Σαρκοζί".
 
    Σύμφωνα με την εφημερίδα "πρωτότυπη τρομοκρατική ενέργεια εξουδετερώθηκε από τις Αρχές. Αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν δύο άτομα για παγιδευμένα δέματα. Διεθνές ενδιαφέρον για τη στοχοποίηση των πρεσβειών Βελγίου, Ολλανδίας, Μεξικού".
   
Metro: "Στο στόχαστρο Σαρκοζί - πρεσβείες".
 
    Η εφημερίδα τονίζει ότι "δύο νεαρούς «τρομοκούριερ», που ετοίμαζαν την αποστολή τεσσάρων δεμάτων παγιδευμένων με εκρηκτικά, συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. Παραλήπτες ο Πρόεδρος της Γαλλίας και οι διπλωματικές αποστολές Μεξικού, Βελγίου και Ολλανδίας".