Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Εφημερίδες!!!!

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Κεντρική Μακεδονία πρωταθλήτρια στη μαύρη εργασία".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στη Μ: Είμαστε έτοιμοι για εκλογές".



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Θεσμική εκτροπή οι διπλές εκλογές".

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "καίριο χτύπημα δίνουν δύο κορυφαίοι συνταγματολόγοι της χώρας στο σενάριο περί αναβολής του δεύτερου γύρου των εκλογών για δημάρχους και περιφερειάρχες και ταυτόχρονη διεξαγωγή τους με πρόωρες εθνικές εκλογές".

Η ΑΥΓΗ: "Να τους περαιώσουμε με την ψήφο μας".
   
Κατά την εφημερίδα "μετά το χαράτσι της περαίωσης με τα σημειώματα σε 800.000 πολίτες, η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα, εν όψει εκλογών, να κατευνάσει τους φορολογούμενους. Δηλώνει ότι η ένταξη στην περαίωση είναι προαιρετική και διαβεβαιώνει ότι όσοι δεν ενταχθούν σ`αυτήν δεν θα στοχοποιηθούν σε μελλοντικούς φορολογικούς ελέγχους".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κάνουν πίσω στην περαίωση!... ".
   
Η εφημερίδα γράφει ότι "να θερίσει τον πανίκο που έσπειρε η σωρεία λαθών από την επεξεργασία των εκκαθαριστικών σημειωμάτων περαίωσης προσπαθεί με νέες διευκρινίσεις-αποφάσεις το υπουργείο Οικονομικών".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Καταστρέφει την χώρα ο Γιωργάκης λίγες μέρες πριν από την λιποταξία του από την εξουσία".
    Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "Ως εθνικό ολετήρα, που ισοπέδωσε τη χώρα καταλύοντας την κυριαρχία της και μετατρέποντάς τη σε Σομαλία της Ευρωζώνης και πολυαποικία της Διεθνούς των Τραπεζιτών, θα θυμούνται οι Έλληνες τον Παπανδρέου μετά την -προαναγγελθείσα από τον ίδιο- λιποταξία του από την εξουσία, πριν σκάσουν στα χέρια του τα πακέτα-βόμβες που μας ετοιμάζει η Τρόικα."
 
  
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Αναγκαίο κακό το μνημόνιο, λέει ο Καραμανλής!".
   
Στο βασικό της θέμα σχολιάζει ότι "όταν μια χώρα βρίσκεται εκτός των αγορών δεν έχει άλλη λύση. Με αυτές τις λίγες, κοφτές λέξεις ο τέως πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής μίλησε πρώτη φορά, ανοιχτά, για την οικονομία στην ηγεσία του εμπορικού κόσμου, περιγράφοντας επί της ουσίας ως "αναγκαίο κακό" στο μνημόνιο ".
 
   
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Το φάρμακο έγινε φαρμάκι".
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης (μνημόνιο), είχε ως αποτέλεσμα να βουλιάξει η αγορά, να πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα και η ανεργία και να πατώσουν τα έσοδα. "Είχαμε υπερδοσολογία φαρμάκου και χειροτέρευση της ασθένειας", δήλωσε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης".
 
   
ΕΘΝΟΣ: "Αποφασίζει ο λαός για πρόωρες εκλογές".
   
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αμετακίνητος από τη θέση του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι ο πρωθυπουργός, αν το αποτέλεσμα των δημοτικών περιφερειακών εκλογών είναι αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος δηλώνει σε συνεργάτες του ότι δεν είναι πρώτη του επιλογή η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, αλλά η συνέχιση της προσπάθειας για έξοδο της χώρας από την κρίση".
 
   
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κεφαλοκλείδωμα του πολίτη η φοροκάρτα".
   
Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι "Απαράδεκτη από πάσης απόψεως η φορολογική Κάρτα Συναλλαγών. Εξουσία και τράπεζες θα ξέρουν ανά πάσα στιγμή που βρισκόμαστε, τι αγοράζουμε, από ποιον το αγοράζουμε, ποιό προϊόν ή υπηρεσία, ή τι πουλάμε πόσο και σε ποιον. Θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μας και να μας κατασκοπεύουν".
 
   
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ο Σκανδαλίδης βγάζει στη φόρα όλες τις αγωνίες του Παπανδρέου".
   
Η εφημερίδα σημειώνει "πως θα υπολογιστεί το μέγεθος της ήττας για να μας οδηγήσουν σε εθνικές εκλογές. Το βράδυ της Κυριακής κρίνεται η τύχη της κυβέρνησης".
  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:"Άλλος... πετάει κι άλλος πληρώνει".
   
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε ιπτάμενα ταξί έχουν μετατρέψει τα τρία VIP αεροσκάφη ο πρωθυπουργός κ.Γιώργος Παπανδρέου και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης".
  
ΕΣΤΙΑ: "Τραγικά λάθη ενός δωδεκαμήνου".
   
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "πως εξηγείται το γεγονός ότι εκ των υστέρων ο Πρωθυπουργός απεφάσισε να τις πολιτικοποιήση στο έπακρον, θέτοντας το εκβιαστικό δίλημμα των προώρων εκλογών; Μία είναι η απάντησις:'Οτι η κυβέρνησις δεν έχει στρατηγική".
 
   
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η εκλογολογία ανεβάζει πάλι τα spreads και παραλύει το κράτος".
   
Η εφημερίδα γράφει ότι "Εμφανείς είναι πλέον οι επιπτώσεις στην οικονομία του σκηνικού πολιτικής αστάθειας που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο δεκαήμερο, μετά το εκλογικό δίλημμα το οποίο προέβαλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην τελική ευθεία προς τις αυτοδιοικητικές κάλπες της Κυριακής".
  
Ο ΛΟΓΟΣ: "Προαιρετική περαίωση".
   
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων εκούσιας κατάργησης φορολογικών διαφορών και προκειμένου να υπάρχει η πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των φορολογουμένων πολιτών που παραλαμβάνουν εκκαθαριστικά σημειώματα και να μην υπάρξουν παρερμηνείες".
  
ΤΑ ΝΕΑ: "Οι εκλογές στη ζυγαριά του Γιώργου".
   
Σύμφωνα με την εφημερίδα "όλα θα κριθούν το βράδυ των εκλογών της Κυριακής, σχετικά με το αν θα οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου. Αυτό αποφασίστηκε χθες, σε κλειστή σύσκεψη κορυφαίων στελεχών υπό τον κ.Γιώργο Παπανδρέου, ύστερα από επισταμένη εξέταση όλων των πιθανών σεναρίων σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου".
 
   
Η ΝΙΚΗ: "Θα εξοικονομήσουμε 9 δισ.ευρώ σε 10 χρόνια".
   
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, παρουσίασε το σχέδιο της "πράσινης ανάπτυξης" που θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2011, βοηθώντας τους χαμηλόμισθους να μειώσουν το κόστος διαβίωσης. Παρεμβάσεις σε 3.100.000 κτίρια θα μειώσουν την ανάγκη της Ελλάδας σε ενεργειακές πηγές κατά 20%.
  
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ:"Ανήκουμε εκεί που είναι το συμφέρον της χώρας".
   
Σύμφωνα με την εφημερίδα "βόμβες ναπάλμ, με συνταρακτικές αποκαλύψεις, διαλόγους μεταξύ πολιτικών αρχηγών για ενδεχόμενη οικουμενική κυβέρνηση, συναντήσεις με μη... αρεστούς πρέσβεις και πολλές ενδιαφέρουσες ειδήσεις για την επομένη των εκλογών περιλαμβάνει η συνέντευξη του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη στο "Π"."
  
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13:"Ραντεβού το Δεκέμβρη".
   
Κατά την εφημερίδα "το αφεντικό τρελάθηκε, πάει φουλ για εκλογές το Δεκέμβριο, αν το αποτέλεσμα της Κυριακής δείξει ότι δεν έχει περιθώρια να προχωρήσει σε μεγάλες και δραματικές αλλαγές στο κράτος".
  
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 15 Νοέμβρη ενάντια σε κυβέρνηση-τρόικα".
   
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "το μνημόνιο δεν είναι ένα πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας, αλλά ένα εργαλείο σωτηρίας των επιχειρηματικών ομίλων. Ανεξάρτητα από τα οποιαδήποτε εκλογικά αποτελέσματα, να δείξουμε ότι υπάρχει και η Ελλάδα στην οποία μιλούν οι εργαζόμενοι".
  
City Press:"Επιδείνωση στην οικονομία"
   
Σύμφωνα με την εφημερίδα "απαγορευτικό το κόστος δανεισμού, με τα spreads στις 900 μονάδες. Παγκόσμια Τράπεζα:η Ελλάδα κατρακύλησε στις τελευταίες θέσεις της διεθνούς κατάταξης για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας. Οδοστρωτήρας μέτρων αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές".