Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Εφημερίδεεες!!!!

Oι αυριανές εκλογές αλλά και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η συνέντευξη του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, η πορεία της οικονομίας αλλά και η άνοδος των spreads, η κερδοσκοπία στην Ευρωζώνη αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ, απασχολούν κατά κύριο λόγο τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αποφασισμένος για νέες εκλογές"
Η "Ε" στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι "λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Γιώργος Παπανδρέου ισχυροποίησε το δίλημμα που έχει θέσει, καθιστώντας απολύτως σαφές ότι θα προκηρύξει πρόωρες γενικές εκλογές αν η κυβερνητική πολιτική αποδοκιμαστεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές".
 
Η ΑΥΓΗ: "Συνειδητά, ΟΧΙ!"
"Οι πολίτες δεν θα δώσουν λευκή επιταγή στον πρωθυπουργό να εφαρμόσει σκληρότερα μέτρα, ενώ όπως προανήγγειλε χθες το ΔΝΤ κορυφώνεται η επιχείρηση υφαρπαγής της ψήφου των πολιτών με εκβιαστικά σενάρια για πρόωρες εκλογές που παραπέμπουν ακόμη και σε εκτροπή" επισημαίνει η εφημερίδα.

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Αναταραχή στη Ν.Δ. προκαλούν μνημόνιο-Καραμανλής"
Στο βασικό της θέμα σχολιάζει ότι "ανω-κάτω έγινε η Ν.Δ. από τη χθεσινή αποκάλυψη της εφημερίδας ότι ο Κ. Καραμανλής περιέγραψε επί της ουσίας το μνημόνιο ως "αναγκαίο κακό". Η Ρηγίλλης είδε να αποδυναμώνεται η "αντιμνημονιακή στρατηγική" του κ. Αντ. Σαμαρά και ενοχλήθηκε, παρά τη διάψευση σκοπιμότητας από το γραφείο του κ.Καραμανλή".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Καταλύτης εξελίξεων οι εκλογές"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε νέο πολιτικό τοπίο, οδηγεί, ανεξαρτήτως μάλιστα εκλογικού αποτελέσματος, η αυριανή αναμέτρηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά το ισχυρό δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Πρώτη παγκοσμίως η Ελλάδα στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας"
"Στα ύψη εκτινάχθηκαν τα σπρέντ των δεκαετών ομολόγων της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Ειδικότερα, στην Ελλάδα, το σπρεντ του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς κινείται πάνω από τις 925 μονάδες βάσης", σύμφωνα με την εφημερίδα.
Η ΝΙΚΗ: "Ο λαός έχει τον τελικό λόγο"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "την πρόθεσή του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στην περίπτωση που το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας την Κυριακή δεν είναι ικανοποιητικό για το ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αυτή τη φορά σε συνέντευξή του σε ιταλικό περιοδικό, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Βόμβα στα θεμέλια του ΙΚΑ τα εννέα δισ. ευρώ που χρωστά το κράτος"
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "υπάρχει μια μεγάλη βόμβα που θα σκάσει σε βάρος του λαού. Αυτή τη στιγμή το κράτος, η κυβέρνηση, χρωστά στο ΙΚΑ 9 δισ. και σήμερα σε αυτό είναι ασφαλισμένος όχι μόνο ο ιδιωτικός τομέας, αλλά και οι ΔΕΚΟ κλπ. και θα ενταχθούν και οι δημόσιοι υπάλληλοι".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φάκελλος-βόμβα στην κάλπη"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο Παπανδρέου ξεκίνησε με μπλόφα, αλλά ο εκβιασμός των πρόωρων εκλογών πέφτει στα τάρταρα της λαϊκής οργής".
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ:"Ποιός θα πέσει νοκ άουτ;"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το κομματικό σύστημα και κατεστημένο χρειάζεται ένα ισχυρό χτύπημα. Για να κατανοήσει έστω και καθυστερημένα, πως δεν μπορεί να παίζει εσαεί με τις τύχες της χώρας και των πολιτών. Δυστυχώς η οικονομική κρίση από "παράθυρο ευκαιρίας" για μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές μετατρέπεται σε πεδίο τυφλής σύγκρουσης ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και σε εργαστήριο πειραμάτων σε βάρος της κοινωνίας".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μαύρο στον Γιώργο πριν ολοκληρώσει την καταστροφή"
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "γκρεμίστε τον πριν γκρεμίσει, ό,τι έχει απομείνει στην χώρα από το καταστροφικό έργο του ενός χρόνου στην πρωθυπουργία, διάστημα στο οποίο αποδείχθηκε χειρότερος από τον Καραμανλή ενώ κατάφερε να τον αναθεματίζει το πανελλήνιο για την παράδοση της χώρας στη Διεθνή των Τοκογλύφων και στην ευρωζώνη της φράου Μέρκελ και την οικονομική και κοινωνική ισοπέδωση που προκάλεσε με το εθνικό κηδειόσημο του Μνημονίου".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "ΟΧΙ στον εκβιασμό"
"Νέα επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κατηγορώντας τον για εκβιασμό. Από το Κερατσίνι και τα Καμίνια, όπου περιόδευσε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέτρεψε τον πρωθυπουργό "αντί να εκβιάζει τον ελληνικό λαό, να έρθει εδώ, δίπλα στον απλό τον κόσμο και να βιώσει την αγωνία του για το αύριο"", σημειώνει η εφημερίδα.
ΕΘΝΟΣ: "Το στοίχημα για καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ"
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός αποτελεί το "κλειδί" για την αυριανή αναμέτρηση. Τα τρία σενάρια για νίκη, ήττα ή ισοπαλία στις κάλπες και τι σηματοδοτούν για την επόμενη μέρα".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Έτοιμο το νομοσχέδιο για την κάρτα"
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το νομοσχέδιο είναι έτοιμο! Αμέσως μετά τις εκλογές θα καταταθεί στη Βουλή και φυσικά δεν πρόκειται να μην ψηφισθεί, διότι ουδείς από τα στρατιωτάκια του ΠΑΣΟΚ θα θελήσει να δυσαρεστήσει τον Αρχηγό και να μπει εμπόδιο στα σχέδιά του".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ο εφιάλτης του Παπανδρέου στον δρόμο προς το μαύρο"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε πραγματικό εφιάλτη έχει μεταβληθεί η προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να εκφοβίσει τους Έλληνες πολίτες με κοινοβουλευτικές εκλογές στο "παρά ένα" της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών. Λίγο προτούν ανοίξουν οι κάλπες είναι διάχυτη η εντύπωση ότι η κυβέρνηση έχει αυτοεγκλωβιστεί σε μια αδιέξοδη στρατηγική εξαιτίας του διλήμματος που έθεσε ο Γ. Παπανδρέου στον ελληνικό λαό".
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟΣ:"Τρέμει την ήττα και απειλεί για πρόωρες μέσω...Ιταλίας"
"Μέχρι και το διεθνή Τύπο επιστράτευσε ο Γ.Παπανδρέου στην προσπάθειά του να πείσει ότι η απειλή των πρόωρων εκλογών σε περίπτωση αποδοκιμασίας της κυβέρνησης αύριο στις περιφερειακές κάλπες, δεν είναι μπλόφα", σημειώνει η εφημερίδα.
ΕΣΤΙΑ: "Δεν αποφεύγονται οι πρόωρες εκλογές"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "το πότε θα διενεργηθούν πρόωρες εκλογές κανένας δεν μπορεί να το προσδιορίση. Μπορεί το σενάριο του Δεκεμβρίου να μην επιβεβαιωθή. Όμως με την τροπή που έχουν λάβει τα πράγματα, φοβούμεθα ότι οι πρόωρες εκλογές είναι σχεδόν αδύνατον να αποφευχθούν".
Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Αντώνη έχεις....δέμα"
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "με παγιδευμένο...δέμα με εκρηκτικό μηχανισμό μοιάζει η κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών για τη Ρηγίλλης. Το μπουρλότο στο οικοδόμημα της νεοδεξιάς του Σαμαρά το βάζει η τρίτη θέση, που, όπως όλα δείχνουν, έχει...εξασφαλίσει ο Βασίλης Κικίλιας στην Περιφέρεια Αττικής".
ΤΑ ΝΕΑ: "Ο Γιώργος Παπανδρέου καλεί τους πολίτες να αποφασίσουν. "Σταθερότητα ή περιπέτειες""
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σταθερότητα ή περιπέτειες είναι το διακύβευμα των εκλογών επί του οποίου θα αποφασίσει ο λαός, ξεκαθαρίζει με αποκλειστική του συνέντευξη στην εφημερίδα ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός καταγγέλει την αντιπολίτευση για δημαγωγία και λαϊκισμό και σημειώνει ότι το μόνο που τη νοιάζει είναι να υποστηρίξει αύριο το βράδυ ότι "ηττήθηκε" το ΠΑΣΟΚ".
PRESS time: "Τα μυστικά γκάλοπ για τις εκλογές"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δυο μυστικά γκάλοπ διαφορετικών εταιρειών που περιήλθαν χθες το πρωί στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά περιέχοντας τα επί του πιεστηρίου δεδομένα των διαθέσεων των πολιτών, καθιστούν απόλυτα ρευστές της πολιτικές εξελίξεις".
Οι οικονομικές εφημερίδες
Η ΑΞΙΑ:"3 Περιφέρειες το ΠΑΣΟΚ καμία η Νέα Δημοκρατία... και 6 μονάδες διαφορά!"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο πρωθυπουργός κατόπιν υπόδειξης του στενού του επιτελείου, έχει αποφασίσει να προσφύγει στις κάλπες και να διενεργήσει πρόωρες εθνικές εκλογές στην περίπτωση κατά την οποία η εκλογική βάση αποδοκιμάσει με την ψήφο της κατά τις τρέχουσες αυτοδιοικητικές εκλογές το κυβερνών κόμμα και τις επιλογές του ως προς τη διακυβέρνηση της χώρας".
ΕΞΠΡΕΣ: "ΔΝΤ: Αστοχη η κίνηση αναδιάρθρωσης χρέους"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Το διεθνές Νομισματικό Ταμείο έλαβε για άλλη μια φορά κατηγορηματική θέση ότι η αναδιάρθρωση του χρέους αποτελεί "άστοχη κίνηση" και δεν μπορεί να αποτελέσει υποκατάστατο της δημοσιονομικής πειθαρχίας".
Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η οικονομία στο χείλος των πρόωρων εκλογών"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας αλλά και το ίδιο το πολιτικό σύστημα της χώρας βρίσκονται πλέον στην κόψη της... πρόωρης κάλπης. Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Ν.Δ. μπαίνουν σε φάση σκληρής δοκιμασίας με βάση τις επιλογές των τελευταίων εβδομάδων, που τίθενται πλέον στην κρίση των ψηφοφόρων".
ΚΕΡΔΟΣ: "Επίθεση των κερδοσκόπων στην περιφέρεια της ευρωζώνης"
"Επίθεση διαρκείας έχουν εξαπολύσει οι αγορές κατά της Ιρλανδίας απειλώντας να αναζωπυρώσουν συνολικά την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και οδηγώντας ξανά σε επίπεδα-ρεκόρ τα spreads των περιφερειακών χωρών", σύμφωνα με την εφημερίδα.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Σε μια κλωστή το μέλλον της χώρας"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το μέλλον, λόγω αβελτηρίας και λαθών τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης, κρέμεται από μια κλωστή. Είναι χρέος των πολιτών αυτή να μη σπάσει. Η Ελλάδα βρίσκεται στα χέρια τους και η ψήφος τους θα κρίνει την τύχη της".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέο πακέτο μέτρων προετοιμάζει η τρόικα"
"Ανοιχτό αφήνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ενδεχόμενο για τη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων", σύμφωνα με την εφημερίδα.
Ο Τύπος της Θεσσαλονίκης
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Στο κυνήγι του σταυρού. Στη μάχη πάνω από 30.000 υποψήφιοι στη Β.Ελλάδα"
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Η μάχη της Θεσσαλονίκης. 24 ώρες πριν από την προσφυγή στην κάλπη"