Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Εφημερίδεεεες...

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σε εκλογές να βρισκόμαστε"
Η "Ε" στο βασικό της θέμα σημειώνει ότι "ο Γ. Παπανδρέου περιμένει το σημερινό αποτέλεσμα για να δει αν στις κάλπες επικράτησε το δίλημμα που έθεσε στους πολίτες ή τη δυσαρέσκεια για την πολιτική του, οπότε θα ζητήσει ανανέωση της λαϊκής εντολής. Σε κάθε περίπτωση ετοιμάζεται για δύσκολα μέτρα τα οποία ζητά η τρόικα. Στο τραπέζι οι απολύσεις υπαλλήλων από δημόσιες επιχειρήσεις".
Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Ψήφος-τομή για την επόμενη ημέρα"




Σύμφωνα με την εφημερίδα, "οι σημερινές εκλογές δεν αφορούν μόνο την πορεία του θεσμού της αυτοδιοίκησης, που πλήττεται από τον "Καλλικράτη". Όυτε αφορούν μόνο την υπεράσπιση του βιοτικού επιπέδου μας, που καταρρακώνεται από το Μνημόνιο. Οι σημερινές εκλογές, με το εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός, ξεκλειδώνουν ραγδαίες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις".
ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Φοβούνται εκπλήξεις ξορκίζουν τις πρόωρες εκλογές"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η προεκλογική περίοδος επισκιάστηκε από την απειλή του πρωθυπουργού κ.Γ.Παπανδρέου για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ωστόσο τα δύο μεγάλα κόμματα ξορκίζουν στην πραγματικότητα το ενδεχόμενο αυτό φοβούμενα δυσάρεστες εκπλήξεις".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τι φοβάται ο κ.Παπανδρέου και τι ανησυχεί την τρόικα"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η δύσκολη επόμενη μέρα στην υλοποίηση του Μνημονίου, που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα, φοβίζει τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον οδήγησε στην επιλογή να θέσει με ένταση το εκλογικό δίλημμα μετατρέποντας τη σημερινή αναμέτρηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση".
Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Μπρος γκρεμός και πίσω...μέτρα και στο βάθος εκλογές"
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "ένα βήμα πριν από την τεχνητή χρεοκοπία θα φέρει τη χώρα μας η αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2009 που θα επηρεάσει όλες τις επόμενες χρονιές και θα ανατρέψει πλήρως τους στόχους του μνημονίου που έχουμε υπογράψει με τους διεθνείς δανειστές".
Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ψηφίζουμε σήμερα "Λαϊκή Συσπείρωση""
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "για τους εργαζόμενους και το λαό, η σημερινή είναι μέρα μάχης, απέναντι σ' έναν αντίπαλο που στο παραβάν της κάλπης είναι ανίσχυρος να αντιδράσει".
 
Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Ολα τα νέα οδυνηρά μέτρα"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με πρόσθετα μέτρα θα συνοδευτεί η εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου από το μηχανισμό στήριξης ύψους 9 δισ.ευρώ, που είναι προγραμματισμένη για το τέλος Νοεμβρίου, η καταβολή της οποίας θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του ελέγχου που θα πραγματοποιήσει η τρόικα που καταφτάνει σε 15 ημέρες".
ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Δεν παίζουμε με τις τύχες της χώρας"
Η εφημερίδα παραθέτει συνέντευξη του πρωθυπουργού στην οποία ο Γ. Παπανδρέου επισημαίνει "τη βούληση του να μην αφήσει "εκκρεμμότητες" οι οποίες θα οδηγήσουν τη χώρα σε περιπέτειες".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Τι γνώμη έχουν για την "Κάρτα του Πολίτη""
"Πολλοί Έλληνες πολιτικοί κατά καιρούς λαμβάνουν μέρος στις συνεδριάσεις της περιβόητης Λέσχης Μπίλντεμπεργκ ένα από τους μεγάλους βραχίονες της Παγκόσμιας αόρατης Υπερκυβέρνησης που αποφασίζει για τις τύχες του Κόσμου και φυσικά και της Ελλάδος. Αυτοί οι πολιτικοί καλούνται να λάβουν μέρος σε τέτοιου είδους συνεδριάσεις και συζητήσεις; Δεν γνωρίζουν ότι η Λέσχη έχει σκοτεινούς σκοπούς;", διερωτάται η εφημερίδα.
Η ΕΠΟΧΗ: "Ανοιχτή πόλη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συμμαχία για τον Πειραιά"
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "στο Μέγαρο Μαξίμου άργησαν πολύ να καταλάβουν ότι αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν ήταν σαν τις άλλες. Δεν μπορούσαν παρά να είναι άκρως πολιτικές και λόγω Μνημονίου και λόγω Καλλικράτη".
Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Όχι στην κατοχή. Μαυρίστε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης του Μνημονίου"
"Με το εκβιαστικό δίλημμα για προσφυγή στις εθνικές κάλπες, αν δεν ψηφιστούν σήμερα οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Μνημονίου επιχειρεί ο πρωθυπουργός να αποσπάσει την έγκριση του ελληνικού λαού για νέα σκληρά μέτρα, νέες απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών και νέες εκχωρήσεις της εθνικής κυριαρχίας", σύμφωνα με την εφημερίδα.
Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Δαγκωτό μαύρο στον Γιώργο και την τρόικα"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ημέρα της Κρίσης για την τύχη της χώρας, των παιδιών μας και των μελλοντικών γενεών είναι η σημερινή: Το δίλημμα δεν είναι "Γιώργος ή χάος" αλλά "δαγκωτό μαύρο στον Παπανδρέου ή ντόμινο Μνημονίων και δεκαετίες πείνας και εξαθλίωσης υπό το ζυγό της Διεθνούς των Τοκογλύφων που μας πίνουν το αίμα".
ΤΟ ΑΡΘΡΟ της Κυριακής: "Ανατροπή σκηνικού"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε μια νέα φάση εισέρχεται το πολιτικό σκηνικό μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των σημερινών εκλογών, αφού όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Το σενάριο είτε της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες είτε της συγκρότησης μιας οικουμενικής κυβέρνησης "εκτάκτου ανάγκης" (με εκλογές ή χωρίς) συζητείται πλέον ευρέως".
ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Θα σκάσουν βόμβες"
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "οι αλχημείες που ετοιμάζουν απόψε για την ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Πιθανές αλλαγές στην κυβέρνηση. Στις 5 μονάδες η διαφορά ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. λένε μυστικές δημοσκοπήσεις".
ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Μπορούμε και χωρίς ΔΝΤ. Ψηφίζω ΟΧΙ στο μνημόνιο"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ριζική αναθεώρηση του μνημονίου, με επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά ένα ακόμη έτος, δηλαδή μέχρι το 2015, και με ενσωμάτωση ενός νέου πακέτου έκτακτων αντιλαϊκών δημοσιονομικών μέτρων στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2011 περιλαμβάνουν τα νέα σχέδια της...σοσιαλιστικής κυβέρνησης, τα οποία έχουν προσυμφωνηθεί εδώ και πολύ καιρό με την τρόικα, αλλά κρατούνται προσωρινά κρυφά μέχρι να τελειώσουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές".
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "ΔΕΚΟ: Διώχνουν το 10% με εθελουσία"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και μετάταξη έως και 20% του προσωπικού των ζημιογόνων ΔΕΚΟ θα ζητήσει από την κυβέρνηση η τρόικα των δανειστών της Ελλάδας προκειμένου να μειωθεί το υπέρογκο κόστος λειτουργίας των οργανισμών που βαρύνει το έλλειμμα του προϋπολογισμού και κατ'επέκταση και το δημόσιο χρέος".
Real news: "Ο Γιώργος έχει...δίλημμα!"
Στην εφημερίδα τονίζεται ότι "το δίλημμα της πρόωρης κάλπης που έθεσε στους πολίτες ο πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα το βράδυ στον ίδιο. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ανάλογα και με το αποψινό αποτέλεσμα, καλείται να αποφασίσει αν θα προσφύγει σε πρόωρες εθνικές εκλογές ή αν θα επιχειρήσει να σταματήσει την εκλογολογία, με σαφείς δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα και την εξάντληση της τετραετίας".
VETO: "Εκρηκτικό μήνυμα στέλνουν οι κάλπες"
Η εφημερίδα αναφέρει "η αυτοπαγίδευση του Γιώργου Παπανδρέου στο εκβιαστικό δίλημμα των εκλογών, η μεταφορά των ευθυνών στους "4 σωματοφύλακες" η μέγγενη των οικονομικών μεγεθών που οδηγεί μαθηματικά σε αναδιάρθωση του χρέους και εφιαλτικά νέα μέτρα με μαζικές απολύσεις στις ΔΕΚΟ, κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων, αλλά και εργασιακό μεσαίωνα στον ιδιωτικό τομέα".
FREE SUNDAY: "Έτσι σχεδιάζουν την ελεγχόμενη χρεκοπία"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο γερμανικών προδιαγραφών μόνιμος μηχανισμός "διάσωσης" χωρών που προωθεί το Βερολίνο, υποστηριζόμενο από το Παρίσι, έχει αποκλειστικό στόχο τη συντονισμένη αναδιάρθρωση του χρέους μιας χώρας που βρίσκεται στα πρόθυρα της στάσης πληρωμών".
Οι οικονομικές εφημερίδες
ΚΕΡΔΟΣ: "Τα δέκα καυτά μέτωπα"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τα μέτωπα θα πρέπει να αντιμετωπισθούν ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών και ανεξαρτήτως εάν η κυβέρνηση προσφύγει τελικά σε πρόωρες εθνικές εκλογές".
Ο Τύπος της Θεσσαλονίκης
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Τρία σενάρια για πρόωρες κάλπες"
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: "Τα τρία διλήμματα των εκλογών. Τι ζητά το Μαξίμου - Πως αντιδρά η Ρηγίλλης"
από enet.gr