Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Εφημερίδες!!!!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Απειλεί τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Η τρόικα πιέζει να παραγκωνίζονται οι κλαδικές συμβάσεις"
Στο βασικό της θέμα η "Ε" επισημαίνει ότι "πριν καλά καλά κλείσουν οι κάλπες, η τρόικα επανέρχεται με πιο σκληρή ατζέντα σε Εργασιακό και ελλείμματα. Η τεχνική επιτροπή που βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να προετοιμάσει την έλευση της τρόικας την προσεχή Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, επιμένει στην καθολική υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών".

Η ΑΥΓΗ: "Τρίτος γύρος με απολύσεις και περικοπές"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ομολογία χρεωκοπίας της πολιτικής του Μνημονίου από την κυβέρνηση και επίσπευση των νέων αντικοινωνικών μέτρων. Απολύσεις και δραματικές περικοπές στο Δημόσιο, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και...διαβεβαιώσεις ότι δεν θα μπουν νέοι φόροι".
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Γκρίνιες και ψίθυροι σε ΠαΣοΚ και Νέα Δημοκρατία"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τριγμούς στη συνοχή των δύο μεγάλων κομμάτων προκαλεί το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής. Στο εσωτερικό της κυβέρνησης εκδηλώνεται υπουργική δυσφορία για την έλλειψη συμπαγούς σχεδίου, πέραν του Μνημονίου για την έξοδο από την κρίση και μάλιστα σε μια συγκυρία που διογκώνεται η δυσφορία των πολιτών".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τα μέτρα διχάζουν την κυβέρνηση"
"Το αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και, κυρίως, τα νέα επώδυνα μέτρα που συνεπάγεται ο προϋπολογισμός του 2011, ο οποίος θα καταρτιστεί υπό την ασφυκτική καθοδήγηση της τρόικας, διχάζουν την κυβέρνηση και πυροδοτούν διαλυτικά φαινόμενα", σύμφωνα με την εφημερίδα.
Ο ΛΟΓΟΣ: "Στη μέγγενη τρόικας και οίκων αξιολόγησης"
Η εφημερίδα υπογραμμίζει "το Μνημόνιο μονοπωλεί την κόντρα κυβέρνησης και Ν.Δ. λίγες μόνο ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών έπειτα και από τις δηλώσεις Καστανίδη για επαναδιαπραγμάτευση κάποιων από τους όρους του".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Σε ρόλο... πλασιέ"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στόχο τα πετροδόλαρα των Αράβων έχει ο Χάρης Παμπούκης, που ετοιμάζει την επίσκεψή του στο Κατάρ με πολλή προσοχή, συγκεντρώνοντας ολοκληρωμένες προτάσεις για να επενδύσουν τα 5 δισ. της συμφωνίας".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ψεύδεται η κυβέρνηση ότι δεν θα θίξει μισθωτούς και συνταξιούχους"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μια μέρα μετά τις δηλώσεις Γιούνκερ, ο οποίος ευθέως έθεσε θέμα νέων μέτρων και λίγες μέρες πριν από την επίσκεψη της τρόικας, στις 15 του Νοέμβρη, η κυβέρνηση επιχειρεί να αποκοιμίσει το λαό μπροστά στα χειρότερα που έχει συμφωνήσει με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Ψεύδεται καθώς ισχυρίζεται ότι δε θα θίξει μισθωτούς και συνταξιούχους".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ερχονται και άλλα σκληρά μέτρα"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "περικοπές δημοσίων δαπανών προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τηλεοπτική του συνέντευξη στο CNN, επαναλαμβάνοντας πως δεν θα υπάρξει νέα μείωση μισθών και συντάξεων".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μαύρη τρύπα 4,5 δισ. ευρώ στο έλλειμμα πυροδοτεί εκ νέου σενάρια εκλογών"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέο κύκλο πολιτικής μαρμαρυγής προκαλεί το Μαξίμου στο εκλογικό σώμα, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη - εκ των εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού και κυβερνητικό στέλεχος κρίσιμων αποστολών - να ζητάει εκλογές και επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, δύο εικοσιτετράωρα μετά τη δήλωση - ταφόπλακα του Παπανδρέου στο ζήτημα της πρόωρης προσφυγής στις εθνικές κάλπες".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Η Τρόϊκα ζητά κι άλλο αίμα"
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "μεγάλο μαχαίρι θα μπει το 2011 στις ΔΕΚΟ, που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ. Οι δανειστές της Ελλάδας έχουν στείλει μήνυμα ζητώντας ριζική αναδιάρθρωση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, που θα οδηγήσει σε μείωση του μισθολογικού κόστους, καταργήσεις μη παραγωγικών οργανισμών, δραστική μείωση των δαπανών σε ΟΤΑ, νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία".
ΕΘΝΟΣ: "Οργή Γιώργου για φάλτσα υπουργών - στελεχών"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η ξαφνική εσωστρέφεια που χτύπησε το ΠΑΣΟΚ εξόργισε τον πρωθυπουργό. Απαίτησε να του στείλουν στο Καστρί όλες τις δηλώσεις που έκαναν στελέχη από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και χθες το απόγευμα. Ακόμη ζήτησε και έλαβε συσχέτιση στελεχών και εκλογικών αποτελεσμάτων για κάθε περιοχή".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οχι των ορθόδοξων στον αντίχριστο 666"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι ισχυρίζονται ότι με την «ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» δεν σφραγίζονται. Η δικαιολογία ότι ο «Χριστός είναι μέσα μας» και κανένας δεν μπορεί να μας βλάψει, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το γράμμα και το πνεύμα των γραφών".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Αδειάζουν τον πρωθυπουργό υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "για λάθη στη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ μίλησε ο Απόστολος Κακλαμάνης μετά την παραδοχή Λοβέρδου για «βλάβη» στα συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ. Νέες «μπηχτές» από Κατσέλη προς Παπακωνσταντίνου. Τι του υποδεικνύει. Μαζί με όλα τα άλλα ο Πεταλωτής άνοιξε ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο".
ΕΣΤΙΑ: "Ολέθριες αποφάσεις για την οικονομία"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η κυριώτερη αιτία των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας είναι οι πολιτικοί. Αφ΄ενός επειδή σταθμίζουν τα πάντα με βάση το λεγόμενο πολιτικό κόστος. Αφ΄ετέρου, διότι συνήθως είναι άσχετοι περί την διοίκηση. Η ελληνική δημόσια διοίκησις έχει εξελιχθή κατ΄εικόνα και ομοίωση των πολιτικών ηγετών της".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η ήττα φέρνει εσωκομματικές κόντρες και η Δευτέρα των εκλογών χαράτσια"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου ώστε να μειωθεί το έλλειμμα σε χρόνο μεγαλύτερο των τεσσάρων ετών πρότεινε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επισήμως επιχειρεί -εν όψει της δεύτερης Κυριακής των εκλογών- να αποκρύψει ότι έρχονται νέα πρόσθετα μέτρα μετά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα που ξεκινούν 15 Νοεμβρίου".
ΤΑ ΝΕΑ: "Νέο «βρώμικο '89» βλέπει το ΠΑΣΟΚ"
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "«Ανίερες» συμμαχίες ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τα κόμματα της Αριστεράς βλέπει η κυβέρνηση ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, με όχημα τη διάθεση για αντιμνημονιακή διαμαρτυρία των ψηφοφόρων, που έχει όμως ως στόχο την καταψήφιση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ".