Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Εφημερίδες!!!!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:"Νέο μνημόνιο για το 2011 - 2015".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ελλειμμα - φονιάς για τους μισθούς".
 
    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η απόκλιση των 6 δισ. ευρώ, που προκαλεί το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 (καταλήγει στο 15,4%, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες), και η αστοχία εσόδων και δαπανών του φετινού προϋπολογισμού οδηγούν σε νέο εκρηκτικό πακέτο μέτρων, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2011".
Η ΑΥΓΗ: "Δεύτερο μήνυμα για την κυβέρνηση".

 
    Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά την αποδοκιμασία στις κάλπες, αιφνιδιάζεται από την εκτίναξη του δημοσίου ελλείμματος ακόμη και στο 10% του ΑΕΠ φέτος εξαιτίας της υστέρησης των δημοσίων εσόδων «Πού πάμε;» διερωτώνται ακόμη και υπουργοί, αμίλητος από τη βραδιά των εκλογών ο πρωθυπουργός".
   

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Ρωγμές στα κάστρα Αθήνας-Θεσσαλονίκης".
 
    Η εφημερίδα γράφει ότι "συνθήκες ανατροπής δημιουργούνται, ύστερα από 24 χρόνια, στα κάστρα της... Δεξιάς, στους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Αν και η ΝΔ διατηρεί την πρωτοκαθεδρία, υπάρχει ανησυχία για τον Δήμο Αθηναίων, όπου ο κ. Ν. Κακλαμάνης ζήτησε την ύστατη στιγμή τη βοήθεια του κ. Αντ. Σαμαρά. Στη Θεσσαλονίκς πιέζεται ο κ. Κ. Γκιουλέκας, ενώ πυρετός επαφών καταγράφεται σε ΠαΣοΚ και ΝΔ για την Αττική".
ΕΘΝΟΣ: "Δίκες - εξπρές στο κυνήγι της φοροδιαφυγής".
 
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μία σειρά από μέτρα που εξασφαλίζουν δίκες - εξπρές σε φορολογικές, τελωνειακές και μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος υποθέσεις περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. από το οικονομικό επιτελείο ελπίζουν ότι θα «κλείσουν» γρήγορα δίκες για μεγάλα χρέη που εκκρεμούν στα δικαστήρια".
   
ΤΑ ΝΕΑ: "Παζάρια, ίντριγκες και Πόντιοι Πιλάτοι".
 
    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "παρελθόν 24 χρόνων έχουν οι «ανίερες συμμαχίες» στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης. Χθες, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Π. Καμμένος ζήτησε την υπερψήφιση του υποψηφίου του ΚΚΕ στην Ικαρία. «Πρόκειται για ανταλλαγή με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου», δηλώνει ο άλλος υποψήφιος δήμαρχος!".
Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Δεύτερος γύρος".
 
    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αλλαγή επικοινωνιακής πολιτικής εξετάζουν στο Μαξίμου. Τα μηνύματα που λαμβάνουν πανταχόθεν δείχνουν ότι τα όρια της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας έπιασαν κόκκινο. Το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα χτύπησε συναγερμό, ο οποίος δείχνει ότι το έλλειμμα του 2010 ενδέχεται να αγγίξει το διψήφιο νούμερο".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Βρώμικη αντι-ΚΚΕ προπαγάνδα της ηγεσίας ΠΑΣΟΚ, του ΔΟΛ, του ΛΑ.Ο.Σ.".
 
    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το μαύρο στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, καθώς και στους υποψηφίους τους, να εκφραστεί με άκυρο ή με λευκό ψηφοδέλτιο. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν διαφορές, έχουν τις ίδιες ευθύνες, δεν αλλάζουν".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανω-κάτω πάλι το ΠΑΣΟΚ".
 
    Η εφημερίδα γράφει ότι "«τρίβουν τα χέρια τους» από ικανοποίηση στη Ρηγίλλης για τις διαφωνίες και τις εσωκομματικές κόντρες στο ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής. Οπως αναφέρουν στη ΝΔ, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του πρωθυπουργού να «αγνοήσει» το μήνυμα του α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, η ισχύς του προκαλεί ήδη τσουνάμι ενδοκυβερνητικών αναταράξεων".
 
 ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μετανάστες στέλνει τους Ελληνες ο Γιωργάκης".
 
    Η εφημερίδα τονίζει ότι "η πιθανότητα χρεωκοπίας της χώρας αποτελεί αγαπημένο θέμα συζητήσεων και σεναρίων στα πολιτικά και δημοσιονομικά γραφεία και μπορεί να στηρίζεται σε υπαρκτά δεδομένα, όπως δείχνουν και οι τελευταίες εξελίξεις".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Λαοσύναξη για το 666".
 
    Σύμφωνα με την εφημερίδα "κλήρος και λαός είναι αποφασισμένο ν΄αντισταθούν στα αντίχριστα σχέδια της παγκοσμιοποίησης. Θα προσευχηθούν να φωτίσει ο Θεός τους Ιεράρχες και να πάρουν μια ορθή απόφαση σχετικά με την «Κάρτα του Πολίτη». Αν ακόμα δεν υπήρξαν δυναμικές κινητοποιήσεις εκ μέρους των Ορθοδόξων είναι γιατί περιμένουν την απόφαση της Ιεραρχίας".
  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τώρα του φταίνε οι υπουργοί και τους απειλεί με ανασχηματισμό".
 
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε εφιαλτικό αδιέξοδο ο Γ. Παπανδρέου μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Κατηγορεί υπουργούς. Διαπιστώνει αδυναμία επικοινωνιακής διαχείρισης και είναι «ηφαίστειο» με υπουργούς και στελέχη που αλληλοκατηγορούνται δημοσίως".
  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φίμωτρο & μαύρη προπαγάνδα".
 
    Η εφημερίδα γράφει ότι "με σιωπητήριο και «μαύρη προπαγάνδα» επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να ξεπεράσει από τη μία την εσωστρέφεια και τη διαδικασία αναζήτησης των υπευθύνων για την ήττα του α' γύρου και από την άλλη την αποχή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ".
 
ΕΣΤΙΑ: "Μέγας κίνδυνος για την οικονομία".
 
    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, την τελευταία τριετία μετεγκατεστάθηκαν στις γειτονικές μας χώρες περίπου 1.500 επιχειρήσεις πάσης δραστηριότητος και μεγέθους. Η δε Κυβέρνησις του ΠΑΣΟΚ όχι μόνον δεν κάνει τίποτε για να αποτρέψη το φαινόμενο αυτό, αλλά με τα σπασμωδικά μέτρα που λαμβάνει μάλλον το εντείνει".
   
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ασφυξία στα Ταμεία".
 
    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των συναρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων και τον επί χάρτου σχεδιασμό για τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού, το ΙΚΑ αναζητά 1 δισ. ευρώ, ο ΟΑΕΕ περίπου 300 εκατομμύρια, το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων υπαλλήλων εμφανίζει έλλειμμα 1,2 δισ. και ο ΟΑΕΔ χρειάζεται ποσό της τάξης των 600 εκατ.".
  
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παπαδήμος: Τώρα μπαίνουμε στα δύσκολα"
 
    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανώδυνη αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος έστειλε χθες ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Λουκάς Παπαδήμος".
 
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "4 ρυθμίσεις για τα ακίνητα".
 
    Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβέρνηση εξετάζει κίνητρα προκειμένου να βγάλει από το τέλμα την οικοδομή και τις αγοραπωλησίες σπιτιών. Μειώσεις φορολογικών συντελεστών και φορο-ελαφρύνσεις μεταξύ των σκέψεων για να τονωθεί η αγορά".
  
Ο ΛΟΓΟΣ: "Εντονο παρασκήνιο εν όψει δεύτερου γύρου".
 
    Σύμφωνα με την εφημερίδα "έντονο παρασκήνιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς η εκλογική μάχη παραμένει ανοιχτή, με ορίζοντα την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ανέδειξαν ένα ρευστό τοπίο, με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να αναζητούν τώρα τη στήριξη των μικρότερων κομμάτων για να εξασφαλίσουν τη νίκη στον δεύτερο γύρο".
   
City Press: "Προς αδιέξοδο λόγω μνημονίου".
 
    Σύμφωνα με την εφημερίδα "μεγαλώνουν η υστέρηση στα έσοδα και το δημοσιονομικό έλλειμμα (9,3%). Βαθαίνει η ύφεση, νέα συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας".
 
Metro: "Εισηγήσεις για νέα πρόσωπα στο Υπουργικό".
 
    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ενοχλημένο εμφανίζεται το Μαξίμου από την τρικυμία που προκαλούν, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, οι δηλώσεις κορυφαίων υπουργών και στελεχών του κόμματος".