Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Εφημερίδες!!!!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Αυξάνεται τελικά το πετρέλαιο θέρμανσης".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αιμορραγία για 1,5 εκ. ασφαλισμένους".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οξύνεται καθημερινά το πρόβλημα του αποκλεισμού από ιατρικές εξετάσεις για το ένα έκτο του πληθυσμού της χώρας (1,5 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι). Οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται σε «τριτοκοσμικού τύπου» αλισβερίσι με τον Οργανισμό Περίθαλψης του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), τρεις μήνες αφού κόπηκαν 270 βασικές προληπτικές εξετάσεις, μικροεπεμβάσεις και πλήθος αναλωσίμων".

Η ΑΥΓΗ: "Τα «Μνημόνια» χρεωκοπούν την Ευρώπη".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα βήμα πριν τον μηχανισμό διάσωσης η Ιρλανδία, που δοκιμάζεται από τα σπρεντ παρά τα αιματηρά μέτρα τα οποία υποχρεώθηκε να εφαρμόσει. Ετοιμοι για... βοήθεια δηλώνουν Γερμανία και Μπαρόζο. Σειρά παίρνει η Πορτογαλία".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απολύσεις από τις ΔΕΚΟ..."
Η εφημερίδα γράφει ότι "το έδαφος για απολύσεις υπαλλήλων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα προετοιμάζει, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση, αποφεύγοντας ωστόσο να ανοίξει τα «χαρτιά» της πριν από την αναμέτρηση του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών
ΑΥΡΙΑΝΗ: "«Αφήστε τους λαθρομετανάστες να μπαίνουν ελεύθερα στην Ελλάδα».
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Λαθρομεταναστών είχε μετατρέψει επί θητείας του την Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ (με δεκανίκι τον Φώτη Κουβέλη) για τη δημαρχία των Αθηνών, Γιώργος Καμίνης".
ΕΘΝΟΣ: "Σκληρό ροκ για την κάλπη της Κυριακής".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κορυφώνεται η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην τελική ευθεία για τον δεύτερο γύρο των εκλογών με επίκεντρο την Αττική, τις κρίσιμες περιφέρειες και τους τρεις μεγάλους δήμους. Υπουργοί και βουλευτές επιστρατεύτηκαν από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Αντ. Σαμαράς επιμένει στην «αντιμνημονιακή» εκστρατεία".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κωδικός λειτουργίας του «τσιπ» είναι το 666".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί για λόγους θρησκευτικής συνειδήσεως αρνούνται να παραλάβουν την Ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη. Αρνούνται όλοι οι ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες το ηλεκτρονικό φακέλωμα. Αρνούνται να γίνουν όλα τα προσωπικά τους ευαίσθητα δεδομένα «κοινό μυστικό»".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ανοίγει ο δρόμος για χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο - ΔΕΚΟ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«Δεν έχω ενδοιασμό να φύγουν όποιοι είναι υπεράριθμοι ή παρασιτούν» δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Οθωνας. Παράλληλα, ο υφυπουργός τάσσεται υπέρ των μετατάξεων. Και δηλώνει ότι οι μεταταγέντες θα πρέπει να λαμβάνουν αμοιβή ανάλογη με το έργο που θα παράγουν".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μας αλλάζουν τα πετρέλαια από την επομένη των εκλογών".

 Η εφημερίδα γράφει ότι "πανάκριβα θα πληρώσουν τη θέρμανσή τους εκατομμύρια νοικοκυριά από τον Ιανουάριο του 2011, καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να εφαρμόσει 9,5 μήνες νωρίτερα -από την 1η/1/2011 αντί από την 15η/10/2011- το σχέδιο που προβλέπει την υπέρμετρη αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να εξισωθεί με τον αντίστοιχο φόρο που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης".

 ΕΣΤΙΑ: "Ο Πρωθυπουργός αποδυναμώθηκε".

  Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανεξαρτήτως του ποιό θα είναι το αποτέλεσμα του μεθαυριανού β' γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, γεγονός είναι ότι οι εκλογές αυτές επέφεραν πλήρη αποσυντονισμό στην Κυβέρνηση. Και για αυτό δεν ευθύνεται κανένας άλλος παρά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εφιάλτης η ανεργία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε πραγματικό εφιάλτη εξελίσσεται η ανεργία για τους εργαζόμενους αφού ακόμη και τα «πλασματικά» στοιχεία που δίνουν η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) και ο ΟΑΕΔ καταγράφουν σημαντική αύξηση. Ωστόσο, η πραγματική ανεργία φτάνει στο 20%, ενώ σε πολλές Περιφέρειες της χώρας φτάνει και το 40%!"
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:"Τι φοβάται η κυβέρνηση".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "με ιδιαίτερη ανησυχία προσεγγίζει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής και το ενδεχόμενο περαιτέρω επιβάρυνσης του πολιτικού κλίματος. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράζονται φόβοι ότι εάν η κυβέρνηση εξέλθει πλήρως αποδυναμωμένη από τις κάλπες θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβάλει τα νέα επώδυνα μέτρα".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: " «Φύλλα πορείας» σε υπουργούς".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πολιτική επιστράτευση για τη στήριξη των υποψηφίων στο δεύτερο γύρο των εκλογών της Αυτοδιοίκησης έχει σημάνει στα στελέχη της Ιπποκράτους και τα μέλη του Εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που έχουν ήδη λάβει τα «φύλλα πορείας» για τις κρίσιμες μάχες στις περιφέρειες καθώς τα μηνύματα από τη βάση του κόμματος μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι για τη δεύτερη Κυριακή".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Εκτίναξη στο 12,2% της ανεργία τον Αύγουστο".

 Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο 12,2% «εκτινάχθηκε» το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Αύγουστο εφέτος, παρά το γεγονός ότι τον συγκεκριμένο μήνα η τουριστική περίοδος βρίσκεται στο ζενίθ του έτους, και ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 613.108 άτομα".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ολοι στο Σύνταγμα Δευτέρα 15 Νοέμβρη στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ήδη τη νομοθέτηση της κατάργησης των Συλλογικών συμβάσεων που θα μειώσει δραστικά τους μισθούς, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, ανοίγοντας το δρόμο για την κατάργησή τους, την παραπέρα ελαστικοποίηση της εργασίας με τη διαχείριση του χρόνου, σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρηματιών, όλα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Κλειδί η 25ετία για το Δημόσιο".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σωσίβιο σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που συμπληρώνουν 25ετία την 31η Δεκεμβρίου 2010 δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι, ασφαλισμένοι από 1/1/1983 ώς 31/12/1992, συμπληρώνουν 25 έτη ασφάλισης μέχρι τις 31/12/2010 θεμελιώνουν δικαίωμα και δεν επιβαρύνονται με πρόσθετα (έως 15 έτη) έτη ασφάλισης".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Για «τροϊκό» πόλεμο ετοιμάζεται η κυβέρνηση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "συναγερμός στην κυβέρνηση για τις σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα που αρχίζουν τη Δευτέρα αλλά και το κλείσιμο του προϋπολογισμού. Ο κ. Παπανδρέου έχει συγκαλέσει για αύριο ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο, τον κ. Παπαδήμο και μια σειρά υπουργούς στους οποίους πέφτει το βάρος της περιστολής των κρατικών δαπανών".

 ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ:"Λαϊκή εντολή "Βάλτε μυαλό, αλλιώς φύγετε από εδώ!"

 Σύμφωνα με την εφημερίδα "αυτό είναι το μήνυμα της κάλπης προς τις πολιτικές ηγεσίες στο... και πέντε της χρεοκοπίας της χώρας. Η αποχή είναι το πρώτο βήμα για τη λαϊκή έκρηξη, αν δεν φέρουν τα κλεμμένα και αν συνεχίσουν να κόβουν, να κόβουν, να κόβουν...".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13:"Ιδού η ψήφος, ιδού και το... πήδημα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι κάλπες κλείνουν, τα μέτρα έρχονται. Τη Δευτέρα η τρόικα στην Αθήνα. Την Τρίτη τα μαντάτα της Eurostatι για το έλλειμμα. Την Πέμπτη ο προϋπολογισμός του 2011".
City Press:"Πρώτα οι εκλογές, μετά τα μέτρα".

Κατά την εφημερίδα "σε ποσοστό-ρεκόρ η ανεργία τον Αύγουστο (12,2%). Σε εξέλιξη οι διεργασίες για νέο γύρο λιτότητας. Πάνω τα spreads, κάτω το χρηματιστήριο λόγω αστάθειας σε Ιρλανδία και Πορτογαλία"