Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Παραμένουν έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι Ιρανοί πρόσφυγες


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στα Προπύλαια, οι Ιρανοί πρόσφυγες, μέχρι να τους δοθεί μια οριστική απάντηση σχετικά με το αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου τους.


Χθες, Τρίτη, μέλη της Επιτροπής Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων, αποκλείοντας την πύλη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απαίτησαν συνάντηση με τον υπουργό. Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν να συγκληθούν αμέσως οι επιτροπές ασύλου και σταδιακά να αποδίδεται πολιτικό άσυλο στους δικαιούχους. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.
ΟΙ Ιρανοί Πολιτικοί Πρόσφυγες θα πάρουν μέρος στη πορεία του Πολυτεχνείου με πανό. Όπως διαμηνύουν, αν μέχρι και την ολοκλήρωση της πορείας δεν λάβουν την απάντησή τους, θα συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, το βράδυ της Τετάρτης, όταν οι γυναίκες απεργοί με τα παιδιά τους προσπάθησαν να βάλουν σκηνή για να καλυφθούν από το κρύο και την υγρασία, «εισέπραξαν αρχικά βίαιη παρεμπόδιση με χειροδικία σε βάρος γυναίκας μέλους της Επιτροπής Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων, προκαλώντας την οργή. Ολόκληρο το επιτελείο της ΕΛΑΣ κινητοποιήθηκε για να αποτρέψει τάχα εισβολή, ενώ επρόκειτο για τη απλή ανάγκη να διατεθεί χώρος για τη διανυκτέρευση τους, καθώς η επιτροπή ασύλου διέκοψε τις εργασίες λόγω κούρασης αργά το βράδυ και οι απεργοί δήλωσαν ότι θα παραμείνουν στο χώρο περιμένοντας να πάει 8πμ όπου θα συνεχιζόταν η συνεδρίαση!».
από tvxs.gr