Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Σε διαμαρτυρία καλούν τα πρωτοβάθμια σωματεία δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου τη Δευτέρα το απόγευμα

Σε παλλαϊκή διαμαρτυρία την Δευτέρα 6 μ.μ. στην Καμάρα, με αφορμή την επίσκεψη της Τρόικας στην Αθήνα, κάλεσαν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού δικαίου στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα στην ΕΔΟΘ.
Ο Γιάννης Αμανατίδης, γραμματέας του Δ.Σ του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας  δήλωσε ότι "μετά τον δευτερο γύρο των εκλογών η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζίμενων. Οι εργαζόμενοι ενωμένοι πρέπει και μπορούμε να τους σταματήσουμε". Ο Γιάννης Αμμανατίδης αναφέρθηκε επίσης στο οξύ πρόβλημα της μη πληρωμής χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι για πρώτη φορά προσλαμβάντονται μέσω του ΕΣΠΑ. Η Ντίνα Ταχταλίδου, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου Υματισμού μίλησε για το  κατακόρυφα αυξανόμενο πρόβλημα της ανεργίας λόγω και του κλεισίματος των περισσότερων εργοστασίων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την εξάπλωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα ανέφερε περιπτώσεις εργαζόμενων οι οποίοι δουλεύουν εδώ και καιρό, τρεις ημέρες την εβδομάδα!
Ο πρόεδρος του β` συλλόγου εκαιδευτικών πρωτοβάθμιας Θανάσης Αγαπητός τόνισε ότι "η Τρόικα έρχεται την πρώτη ημέρα του εορτασμού του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου" και κάλεσε από την πλευρά του τους εργαζόμενους και τους άνεργους να αντισταθούν στα μέτρα της κυβέρνησης και της Τρόικας.
Τέλος, ο Παναγιώτης Φραγγίδης, μέλος του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Παναγία μίλησε για την υποβάθμιση της υγείας, την μείωση των κοινωνικών δαπανών και την κατάργηση του αυτονόητου δικαιώματος όλων των πολιτών στην δημόσια περίθαλψη.