Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Οι απλήρωτοι της δημοτικής επιχείρησης Ευόσμου ξανά στους δρόμους

Την Τετάρτη 3 Νοέμβρη έγινε σύσκεψη απλήρωτων συμβασιούχων και απολυμένων της Δημοτικής επιχείρησης Ευόσμου, όπου αποφασίστηκε:
Η ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής με μοίρασμα ανακοίνωσης την Πέμπτη και την Παρασκευή στην πλατεία του Δημαρχείου Ευόσμου, και νέα σύσκεψη την Τετάρτη 10 Νοέμβρη με θέμα την επανασυγκρότηση της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης για τους απολυμένους του Ευόσμου και την οργάνωση των κινητοποιήσεων για ην καταβολή των δεδουλευμένων και την ακύρωση των απολύσεων στα δικαστήρια. ακολουθεί η ανακοίνωση που μοιράστηκε:

18 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΥΟΣΜΟΥ!
ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΡΑ!
Συμπολίτισσες και συμπολίτες
Ο δήμαρχος κ. Χατζηβρέττας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Τζιάλλας, πιστεύουν ότι μπορούμε να ζούμε απλήρωτοι για 18 μήνες! Ξέρετε όλοι ότι και πληρωμένοι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τις συνεχείς ανατιμήσεις όλων των ειδών και των υπηρεσιών.
Δουλεύουμε όλοι σε υπηρεσίες που όλοι έχετε εξυπηρετηθεί και για αυτές τις υπηρεσίες, εσείς πληρώνετε, εμείς τις εκτελούμε, αλλά δεν πληρωνόμαστε!
Είμαστε πολλοί αυτοί που καλούμαστε:
· να ζητήσουμε ακόμη μια φορά συγγνώμη από το φροντιστήριο των παιδιών μας που δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα δίδακτρα,
· να ζητήσουμε κατανόηση από τον σπιτονοικοκύρη γιατί δεν θα είμαστε συνεπείς στην εξόφληση του ενοικίου μας,
· να πούμε στα παιδιά μας και πάλι όχι σε κάτι που χρειάζονται ή θέλουν,
· να μας φορτώσουν τόκους οι τράπεζες στα ακριβά δάνεια που αναγκαζόμαστε να παίρνουμε για να ζήσουμε και….τελειωμό δεν έχει.
Είμαστε εργαζόμενοι των 400, 600 ευρώ τον μήνα. Αυτά ζητάμε να μας δώσουν. Τα δουλέψαμε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε απλήρωτοι. Δουλεύουμε στους παιδικούς σταθμούς, στην βοήθεια στο σπίτι, στα γυμναστήρια, στα τμήματα πολιτισμού και επιμόρφωσης, καθαρίζουμε τους δρόμους και τις γειτονιές σας …, πολλοί είμαστε και απολυμένοι.
Ζητάμε το αυτονόητο. Ζητάμε να πληρωνόμαστε για την δουλειά μας. Οι δημοτικοί άρχοντες που στήνουν προεκλογικά πανηγύρια και ζητάνε να τους εκλέξουμε πάλι, ξεχνούν ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και τους αναγκάζουν να ζουν στην φτώχεια.
Είμαστε αποφασισμένοι να τους θυμίζουμε ότι θα μας πληρώσουν. Διαφορετικά θα μας έχουν κάθε μέρα μπροστά τους, στα πάρκα, στις πλατείες, στις γειτονιές, όπου είναι ο κόσμος, θα είμαστε στους δρόμους.
· Δεν δημιουργήσαμε εμείς το πρόβλημα για να το κρύβουμε, δεν θα μείνουμε κλεισμένοι στο σπίτι, γιατί είμαστε οι μόνοι που δεν φταίμε για την φτώχεια στην οποία μας έχουν αναγκάσει να ζούμε!
· Εμείς ζούμε το πρόβλημα και θα το αποκαλύπτουμε μέχρι να το κάνουμε γνωστό σε όλο τον κόσμο.
· Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να πληρωθούμε!
Πρέπει και μπορούμε να νικήσουμε!
Σ’ αυτόν τον αγώνα σας θέλουμε στο πλάι μας!
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ της ΔΗΚΕ Ευόσμου
αναδημοσίευση από agonistikiprotovoulia.wordpress.com