Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Εφημερίδες!!!!

ΤΑ ΝΕΑ: "Μάχη για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα"
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σκληρές διαπραγματεύσεις χθες μεταξύ της τρόικας και της κυβέρνησης, με επίκεντρο τις αντιρρήσεις της Λούκας Κατσέλη για το αν οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών, πράγμα που θα σημαίνει και μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "16% - 40% μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα"


Στο βασικό της θέμα η "Ε" επισημαίνει ότι "από το 16% έως 40% των μηνιαίων αποδοχών τους θα χάσουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με την εφαρμογή του αναθεωρημένου Μνημονίου, όπου υπερισχύουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις. Αυτό θα συμβεί στην καλύτερη των περιπτώσεων, που θα διατηρηθεί το κατώφλι των 740 ευρώ, όπως προβλέπει η σύμβαση (της ΓΣΕΕ) για τις ελάχιστες αμοιβές των ανειδίκευτων εργατών".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η Ντόρα έτεκε χθες τη «Δημοκρατική Συμμαχία»"
Η εφημερίδα αναφέρεται στην ίδρυση του νέου κόμματος από την κ. Μπακογιάννη. "Η Διακήρυξη και η αυτοκριτική από την Αρχηγό. Τα χαρακτηριστικά του νέου Σχηματισμού: ΚΕΝΤΡΩΟΣ, ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Όχι σε νέους φόρους, αναδιάρθρωση του κράτους, νέο νομικό πλαίσιο για τον Συνδικαλισμό κ.α.".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Διώξτε τώρα τους μαφιόζους τοκογλύφους της τρόικας και προχωρήστε άμεσα στην αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "εάν ο Πρωθυπουργός θέλει να σώσει την Ελλάδα από τη μετατροπή της σε αφρικανικού τύπου προτεκτοράτο από το οποίο οι Ελληνες θα μεταναστεύουν για να γλιτώσουν από τον Αρμαγεδδώνα του νεοπτωχισμού, των συσσιτίων και της ισοπέδωσης της παραγωγής δεν έχει άλλη επιλογή από το να πετάξει έξω από τη χώρα την Τρόικα".
ΕΘΝΟΣ: "Ντιρεκτίβα 90 ημερών από την τρόικα"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "αυστηρά περιθώρια από την τρόικα προκειμένου να εκταμιευθεί τον Μάρτιο η 4η δόση του δανείου ύψους 15 δισ. ευρώ. Ζητεί να προχωρήσουν πολύ γρήγορα μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν καθυστερήσει".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αντισταθείται στην Κάρτα του Κτήνους"
"Την πλήρη και οργισμένη αντίδρασή της ως προς τις θέσεις των Αρχιερέων της Εκκλησίας μας, σχετικά με την περιβόητη «Κάρτα του Πολίτη», εκφράζει με ανοικτή επιστολή της προς την «Ε.Ω.» η αγωνίστρια της Ορθοδοξίας Μαρία Δουράκη, γνωστή για τους τεράστιους αγώνες της εναντίον του «σφραγίσματος» των Ελλήνων με το επάρατο «666»", σημειώνει η εφημερίδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "«Κόκκινος» συναγερμός στη Ρηγίλλης από το «κίνημα» Ντόρας"
Η εφημερίδα διερωτάται "ποια είναι η στρατηγική της για την προσέλκυση κεντροδεξιών, φιλελεύθερων και κεντροαριστερών, όπως την ανέλυσε παρουσιάζοντας το κόμμα της. Ρηγίλλης: συμπλέει με την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βόμβα της τρόικας για τις μετατάξεις"
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "απαγορευτική εντολή του ΔΝΤ και των Βρυξελλών στην κυβέρνηση για τις μετακινήσεις από ΔΕΚΟ σε κρατικές υπηρεσίες. Θα θεωρούνται διορισμοί και θα υπολογίζονται στην αναλογία μιας πρόσληψης προς 5 αποχωρήσεις, για την οποία έχει δεσμευθεί το υπ. Οικονομικών".
ΕΣΤΙΑ: "Σοβαρός κίνδυνος πτωχεύσεως"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χθες η Ιρλανδία εζήτησε επισήμως την ένταξή της στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στηρίξεως και το ΔΝΤ. Το γεγονός αυτό καθιστά τον κίνδυνο πτωχεύσεως της χώρας μας ακόμη πιο σοβαρό. Οι μόνοι που δεν φαίνεται να τον έχουν συνειδητοποιήσει είναι οι Ελληνες πολιτικοί".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Συναίνεση ή συνενοχή;"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα ζητήσει ο Γιώργος Παπανδρέου για τα νέα επώδυνα μέτρα που θα επιβληθούν στους εργαζόμενους. Ομως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς καταγγέλλει τον πρωθυπουργό καθώς εκτιμά ότι δεν επιζητεί τη συναίνεση αλλά τη συνενοχή και τονίζει πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με δυνάμεις οι οποίες υποστηρίζουν το Μνημόνιο".