Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Εργαζόμενοι Ιπποκρατείου ιδρύματος Αγρινίου: καταγγελία για ύβρεις και απειλές από την πλευρά της εργοδοσίας

Την εργοδοσία για προκλητική συμπεριφορά και για αντικατάσταση του διαλόγου με απειλές και ύβρεις καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Ιπποκρατείου ιδρύματος Αγρινίου. 
Οι εργαζόμενοι της κλινικής Κρικελή, στους οποίους οφείλονται μισθοί 3 μηνών καθώς και αναδρομικά των ετών 2009 και 2010, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 18-10-2010, διεκδικώντας τα αυτονόητα.Με δήλωσή του ο  ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου  του Παν Λαφαζάνη, που είχε αναδείξει το θέμα με ερώτησή του στη Βουλή εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους.
Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι του Ιπποκρατείου ιδρύματος Αγρινίου διανύοντας την 4η εβδομάδα διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 6 μηνών και 2 χρόνια αναδρομικά κατάφεραν κάτω από το χρώμα της επίσχεσης να κερδίσουν 3 μήνες και να διεκδικούν τους υπόλοιπους, μόνο που το σκηνικό άλλαξε. Οι ευαισθησίες και οι καλές προθέσεις δεν υφίστανται. Ο διάλογος και οι πολιτισμένες συναντήσεις αντικαταστάθηκαν από απειλές και ύβρεις της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους. Στις τολμηρές θρασείς προσβολές και ύβρεις  δεν απαντήσαμε. Στις απειλές για καταγγελία και περιοριστικά μέτρα επίσης. Στην άκρως προκλητική συμπεριφορά του, τα χείλη σφράγισαν, όταν ο ίδιος έσκισε όλα τα ψηφίσματα και την επερώτηση στην Βουλή, θεωρώντας αποκλειστικά και μόνο δικό του προνόμιο σαν εργοδότης να παίρνει αυθαίρετα την εξουσία στα χεριά του και να εφαρμόζει δικούς του νόμους καταλύοντας ήδη τους υπάρχοντες. Η αξιοπρέπεια κλονίζεται. 
Εμείς σαν εργαζόμενοι θα πάρουμε τον νόμο «υπέρ προστασίας δικαιωμάτων των εργαζομένων» και θα απαντήσουμε πλέον σκληρά και χωρίς αναστολές. Θα είμαστε το ίδιο καταδικαστικοί απέναντι του, τόσο ως συμπεριφορά και ως πρόκληση όσο και ως διεκδίκηση των δεδουλευμένων και εξασφάλιση της εργασίας μας. Σύμφωνα με τα παραπάνω καλούμε τον δήμαρχο καθώς και όλους του υπόλοιπους τοπικούς και πολιτικούς φορείς της πόλης να πάρουν θέση στο πρόβλημα αυτό. Είναι καιρός να σηκωθούν από τις καρέκλες τους, να πάψουν να αδρανούν και να σταθούν στο πλευρό του εργαζόμενου και στο πρόβλημα που βιώνει αυτή τη στιγμή ο χώρος υγείας στο Αγρίνιο.
 Η επιτροπή αγώνα


πηγές: newspressagrinio.gr, syn.gr