Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Χανιά: Άγριος ξυλοδαρμός μεταναστών

Ακολουθεί καταγγελία του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης για ρατσιστική επίθεση στο Καστέλι Χανίων.

Δυο μετανάστες βρίσκονται στην παραλία Καστελίου, τη Δευτέρα 15/11/2010 το απόγευμα. Κατά τις 7:30 μ.μ., 4 άντρες έλληνες εμφανίζονται κρατώντας καραμπίνες. Χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτε και χωρίς να ανταλλάξουν μια κουβέντα, οι μετανάστες δέχονται πυροβολισμούς και μια άγρια επίθεση. Ξυλοκοπήθηκαν και αφέθηκαν αιμόφυρτοι. Μετά το τέλος του έργου τους οι έλληνες τους φώναζαν να φύγουν από την περιοχή. Οι Παλαιστίνιοι μετανάστες σέρνονται μέχρι ένα κοντινό μαγαζί, ζητώντας βοήθεια. Καλείται η αστυνομία, η οποία τους πηγαίνει στο κέντρο υγείας Καστελίου. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, μεταφέρονται με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Χανίων για ν’ αναλάβουν τα σωματικά τους τραύματα οι γιατροί. 24 ράματα στο κεφάλι ο ένας και σπασμένο χέρι και πόδι ο άλλος. Από το νοσοκομείο μεταφέρονται στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων και σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι.
Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, το οποίο ήταν παρόν από τη μεταφορά τους στα Χανιά και μετά, όχι απλά καταδικάζει ένα ακόμη βάρβαρο χτύπημα που διαδραματίστηκε στο Καστέλι, αλλά καλεί όλους τους πολίτες, όλους τους φορείς, όλες τις υπηρεσίες, να σταματήσουν ΤΩΡΑ τα κρούσματα ρατσιστικής βίας.
Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Κισσάμου δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους μετανάστες εργαζόμενους στις περιουσίες τους. Αντίθετα και οι δυο έχουν να κερδίσουν πολλά από την καλή συνεργασία και την αξιοπρεπή συμβίωση.

από yregreece.blogspot.com