Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Οι κεντρικές εκδηλώσεις της Δημοτικής Κίνησης "Εργατική Αντεπίθεση"

Η Δημοτική Κίνηση "Εργατική Αντεπίθεση" Αμπελοκήπων - Μενεμένης καλεί αύριο και Πέμπτη στις δύο κεντρικές της προεκλογικές εκδηλώσεις σε Μενεμένη και Αμπελόκηπους αντίστοιχα. 
Όπως αναφέρει, η Κίνηση συμμετέχει στις εκλογές για να καταγγείλει και να αγωνιστεί ενάντια στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που οδήγησαν την οικονομία στην χρεοκοπία και τώρα υποστηρίζουν το Μνημόνιο, αλλά και για να καταγγείλλει τον Καλλικράτη. Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Η «Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση» συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές:
― Για να καταγγείλει και να αγωνιστεί ενάντια στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που οδήγησαν την οικονομία στην χρεοκοπία και τώρα υποστηρίζουν το Μνημόνιο, την χούντα Κυβέρνησης-Τρόικας που μας κυβερνά, τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, τη σήψη και τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος. Για να αναδείξει τα ουσιαστικά προβλήματα των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Για να προβάλει μια ριζικά διαφορετική πολιτική, μια αντικαπιταλιστική πολιτική που να υπερασπίζει τα συμφέροντά τους. Για να συμβάλλει στην οργάνωση της εργατικής αντίστασης και αντεπίθεσης, αξιοποιώντας όλα τα πρόσφατα παραδείγματα: την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, το κίνημα για την Κωνσταντίνα Κούνεβα, τους αγώνες των νέων Σωματείων και την πάλη ενάντια στις απολύσεις, τους αγώνες των μεταναστών, τον 5μηνο αγώνα στο εστιατόριο Banquet, τις γενικές απεργίες ενάντια στο μνημόνιο και ιδιαίτερα τη μεγάλη εργατική έκρηξη στις 5 Μάη, κ.α.
― Για να καταγγείλει και να αγωνιστεί ενάντια στον «Καλλικράτη» που δεν είναι τίποτα άλλο από την εφαρμογή του Μνημονίου στους Δήμους και στις Περιφέρειες, που ιδιωτικοποιεί πλήρως τις δημοτικές υπηρεσίες και αγαθά, και τους μετατρέπει σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς. Για να προτάξει μια άλλη, ριζικά διαφορετική λειτουργία για τους δήμους που θα έχει στο κέντρο της τις ανάγκες των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων, των ανέργων, των μεταναστών και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ώστε οι δήμοι να είναι πραγματικά όργανα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μια ασπίδα προστασίας απέναντι στην φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, την ανασφάλεια, την ξενοφοβία και το ρατσισμό. Για να προτάξει άλλες δομές διοίκησης των δήμων, που θα στηρίζονται σε μορφές αυτοοργάνωσης των κατοίκων, σε επιτροπές στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, και που οι αποφάσεις θα παίρνονται από τους ίδιους τους δημότες και όχι εν ονόματί τους.

Η Δημοτική Κίνηση «Εργατική Αντεπίθεση» έχει μια πολιτική και πρακτική δημοκρατική, ριζοσπαστική, αντικαπιταλιστική και έτσι είναι απόλυτα αντίθετη με τις δημοτικές κινήσεις των αστικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, το ακροδεξιό ΛΑΟΣ κ.λπ.) που υποστηρίζουν φανερά ή κρυφά το Μνημόνιο και την αντεργατική επίθεση κυβέρνησης-Τρόικας. Είναι επίσης εντελώς διαφορετική από δημοτικές κινήσεις που υποστηρίζονται από την ρεφορμιστική αριστερά (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ), που στα λόγια στρέφονται εναντίον του Μνημονίου αλλά στην πράξη είναι ανίκανες να οργανώσουν τον αγώνα ενάντιά του, που στα λόγια στρέφονται εναντίον του καπιταλιστικού συστήματος αλλά στην πράξη προσαρμόζονται σ’ αυτό (και η διαχείριση των δήμων που ελέγχουν το αποδεικνύει).
Η Δημοτική Κίνηση «Εργατική Αντεπίθεση» προτείνει τη μόνη πραγματική, ριζική και ρεαλιστική διέξοδο από τον καπιταλιστικό μεσαίωνα: την εργατική εξουσία και τον αντιγραφειοκρατικό Σοσιαλισμό.
Προεκλογικές  εκδηλώσεις
Τρίτη  2  Νοέμβρη  
Πέμπτη  4  Νοέμβρη 
ώρα: 7μμ
ώρα: 7μμ
στο  κινηματοθέατρο  Άστρον, στην Μενεμένη
στο  Δημαρχείο Αμπελοκήπων