Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Κανέναν από τους δύο υποψήφιους του δευτέρου γύρου των εκλογών δεν στηρίζει η Περιφερειακή παράταξη "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε"



Κανέναν από τους δύο υποψήφιους του δευτέρου γύρου των εκλογών δεν θα στηρίξει η Περιφερειακή παράταξη "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε" με επικεφαλής τον Τάσο Κουράκη.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της όπως και στον πρώτο γύρο "διακηρύξαμε ότι το μέλλον της ΤΑ και των αιρετών περιφερειών είναι αλληλένδετο με το Μνημόνιο. Το ίδιο λέμε και τώρα" Σχετικά με τη στάση της στον δεύτερο γύρο των εκλογών τονίζουν επίσης τα εξής: "Γνωρίζουμε τα έργα και τις ημέρες και των δύο υποψηφίων περιφερειαρχών.
·         Γνωρίζουμε τον βίο και πολιτεία του κ. Ψωμιάδη και την πολιτική ευθύνη του κόμματος που τον στηρίζει για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Ακόμη γνωρίζουμε την εθνικιστική, σκοταδιστική και ξενοφοβική τοποθέτησή του σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα. Γνωρίζουμε την εμπλοκή του στην κακοδιαχείριση και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, και εξ’ αυτού τις διώξεις που έχει υποστεί από την δικαιοσύνη.
·         Από την άλλη ο κ. Μπόλαρης ως μέλος της κυβέρνησης, αλλά και ως βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, έχει ψηφίσει και στηρίξει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και δεν έχει δηλώσει καμία πρόθεση να αμφισβητήσει την εφαρμογή του μνημονίου, ασκώντας με συνέπεια τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε η ανάδειξή του από το κυβερνών κόμμα, το οποίο ευθύνεται τόσο για την υπάρχουσα κρίση της χώρας, όσο και για την υποταγή στην τρόικα, δεν αφήνει αμφιβολίες για τον τρόπο άσκησης της διοίκησης της περιφέρειας. Το δίλημμα του πρωθυπουργού για το νόημα της ψήφου στις εκλογές αυτές δεν επιτρέπει αυταπάτες.
  Είναι γνωστά τα καλπονοθευτικά συστήματα που εφάρμοσαν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ για να νοθεύουν τη θέληση του λαού και να τον εκβιάζουν με πλαστά διλήμματα. Έτσι και με το εκλογικό σύστημα του «Καλλικράτη» διαιωνίζεται η λογική του δικομματισμού. Συγκεκριμένα, ο τρόπος εκλογής τόσο των συμβούλων όσο και του περιφερειάρχη με τη συμμετοχή στο 2ο γύρο των δύο πρώτων, αποτελούν εκλογικό εκβιασμό και βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τον δημοκρατικό τρόπο ανάδειξης των αιρετών με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που έχουμε προτείνει και αναδεικνύει τον περιφερειάρχη ή τον δήμαρχο από τη συνέλευση των αιρετών συμβούλων.
  Η παράταξή μας απέναντι σ’ αυτό τον εκβιασμό και συνυπολογίζοντας όλα όσα έχουμε αναφέρει, δεν στηρίζει κανένα από τους δύο υποψηφίους. Καλεί τους πολίτες να βρουν τον πλέον πρόσφορο, κατά την άποψή τους, τρόπο για να καταδικάσουν και τους  δύο.
Ο τρίτος κοινωνικός γύρος στον οποίο θα είμαστε παρόντες, θα είναι νικηφόρος για το λαό, στο βαθμό που όλες και όλοι  πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας συμμετέχοντας σε όλους τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες."
Όσον αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών ο Τάσος Κουράκης δήλωσε ότι:
"Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι η  δυσαρέσκεια του κόσμου εκφράστηκε  με την αποχή. Η Αριστερά δεν κατάφερε να πολιτικοποιήσει την οργή του κόσμου και να την μετατρέψει  σε θετική ψήφο. Παρ`όλα αυτά ο δικομματισμός δέχεται ένα σημαντικό πλήγμα. Η περιφερειακή παράταξη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε» και γενικότερα ο  ΣΥΡΙΖΑ  κατάφερε να συγκρατήσει τα ποσοστά του, παρά τις διασπαστικές κινήσεις που εκφράστηκαν με άλλα ψηφοδέλτια, πράγμα που οφείλεται και καταγράφεται στην ενωτική φύση της προσπάθειάς μας. Αυτό  σε καμία περίπτωση δεν μας ικανοποιεί και το επόμενο διάστημα οφείλουμε να περάσουμε σε ανασυγκρότηση του πολιτικού μας χώρου.  Ο σκοπός μας είναι να ανατρέψουμε μαζί με όλους τους δυσαρεστημένους πολίτες την κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου και των εφαρμογών της. Οι επόμενες μέρες θα πρέπει να μας βρουν ενωμένους και πιο επιθετικούς έτσι ώστε όλοι μαζί να τους σταματήσουμε!"