Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Εθνική καταστροφή η εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ;

Πόλη της Ελλάδας μετά την εκλογική αποτυχία του ΠΑΣΟΚ
Η εκλογική αποτυχία του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ισοδυναμεί με εθνική καταστροφή, αν πιστέψουμε όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου χθες στη Θεσσαλονίκη. Ο πρωθυπουργός αυτοπαρουσιάστηκε με αρκετή δόση ματαιοδοξίας  ως εγγυητής της επιβίωσης της χώρας και προχώρησε για άλλη μια φορά σε σενάρια καταστροφολογίας. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ταυτίζει μια πιθανή αποτυχία του ΠΑΣΟΚ με εθνική καταστροφή και θεωρεί ότι πιθανές πρόωρες εκλογές –που ο ίδιος θέτει στο τραπέζι των συζητήσεων-  θα πλήξουν τη χώρα.


Ζητήματα δημοκρατίας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έδειξε με τις δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη ότι δεν ανέχεται την οποιαδήποτε αντιπολίτευση στο όνομα του «εθνικού συμφέροντος» και αναφερόμενος στα κόμματα της μειοψηφίας δήλωσε ότι  «τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση που επιμένει να υπερασπίζεται όσα έκανε, όσο και ένα μεγάλο μέρος της Αριστεράς που έχει βολευτεί με τα αθέμιτα προνόμια των συντεχνιών λένε όχι σε όλα», τόνισε ο κ. Γ. Παπανδρέου και περιγράφοντας το διακύβευμα των εκλογών είπε: «Αν ακολουθήσουμε τις σειρήνες της ηττοπάθειας και της άγονης διαμαρτυρίας είναι παραπάνω από υπαρκτός ο κίνδυνος να υπονομευτούν ακόμη και οι θυσίες όλων σας, που έχουν βοηθήσει να ξαναβρούμε τη σταθερότητα και την αξιοπιστία μας. Τα μεγάλα λόγια και οι μαγικές λύσεις θα μας πάνε εκεί απ' όπου ξεκινήσαμε. Στη χρεοκοπία, την ανασφάλεια και την εξαθλίωση».
Στη συνέχεια και ενώ για μια ακόμη φορά επανέλαβε την απόφασή του να οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές αν ηττηθεί το ΠΑΣΟΚ, προχώρησε ένα βήμα περισσότερο περιγράφοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο περίπου ως την απόλυτη καταστροφή . «Σας θυμίζω πού ήμασταν πριν από λίγους μήνες. Τον φόβο να καταρρεύσουν οι τράπεζες, να χαθούν οι οικονομίες τόσων νοικοκυριών, να φύγουμε από το ευρώ και να γυρίσουμε στη δραχμή», είπε και χαρακτηρίζοντας την ψήφο της Κυριακής ως «μεγάλης ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και το μέλλον» κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν «αν θα προχωρήσουμε σταθερά ή αν θα βάλουμε πάλι την Ελλάδα σε περιπέτειες». «Αν κάποιοι επιχειρήσουν να μας εγκλωβίσουν στο παρελθόν δεν υπάρχει άλλη λύση από το να μιλήσουν οι ίδιοι οι πολίτες. Η σωτηρία και η αναμόρφωση της χώρας είναι απόφαση του λαού και όχι κάποιας πεφωτισμένης πολιτικής ελίτ», κατέληξε.