Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Τη συμπαράστασή της στους Ιρανούς απεργούς πείνας εκφράζει η ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράστασή της στους Ιρανούς απεργούς πείνας με τα ραμμένα στόματα που βρίσκονται στο χώρο των Προπυλαίων και επισημαίνει την ευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη μη αντιμετώπιση του αυτονόητου αιτήματός τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Η ανακοίνωση προσθέτει επίσης:
«Με ανησυχία παρακολουθούμε τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι Ιρανοί πρόσφυγες με την ρίψη εκρηκτικού μηχανισμού το Σάββατο 30/10 και την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος της Ιρανής δημοσιογράφου με ρόπαλο. Απαιτούμε από τις Αρχές να ολοκληρώσουν άμεσα τις έρευνες και να χυθεί άπλετο φώς και να βρεθούν οι δράστες.

Καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αποδεχτεί το αίτημα των Ιρανών προσφύγων για πολιτικό άσυλο, πολύ περισσότερο την ώρα που η ίδια η ζωή τους κινδυνεύει και είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες για το ανελεύθερο καθεστώς του Ιράν που έχουν πάρει διεθνή δημοσιότητα.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταθμίσει ότι η ανθρώπινη ζωή που κινδυνεύει με την απεργία πείνας, μετά από είκοσι μέρες, αξίζει την απόδοση ελπίδας με τη άμεση χορήγηση πολιτικού ασύλου».