Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα:«Η διαστρέβλωση έχει και τα όρια της»

Για «προσπάθεια συκοφάντησης από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ προκειμένου να εξυπηρετήσουν απροκάλυπτα πλέον την κομματική γραμμή του ΠΑΣΟΚ» κάνει λόγο σε δελτίου τύπου που εξέδωσε η "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε". Η περιφερειακή κίνηση Κεντρικής Μακεδονίας που έχει ως επικεφαλής τον Τάσο Κουράκη αναφέρεται σε χθεσινό  κύριο άρθρο των ΝΕΩΝ με τίτλο «Να μη χαθεί η ευκαιρία» όπου ο συντάκτης του επιτίθεται τόσο στο ΚΚΕ όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ για την άρνησή τους να στηρίξουν τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ.



Το Δελτίο Τύπου:



Προς την εφημερίδα τα ΝΕΑ: «Η διαστρέβλωση έχει και τα όρια της»

Μόνο  θυμηδία μπορεί να προκαλέσει το χθεσινό  κύριο άρθρο των ΝΕΩΝ με τίτλο «Να μη χαθεί η ευκαιρία» όπου ο συντάκτης του επιτίθεται τόσο στο ΚΚΕ όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ για την άρνησή τους να στηρίξουν τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ αλλά και  συγκεκριμένα για την «ακατανόητη» όπως την χαρακτηρίζει άρνησή του Συνασπισμού να στηρίξει στη Θεσσαλονίκη τον Γιάννη Μπουτάρη που, όπως μάλιστα αναφέρει, συνιστούσε «επιλογή του Συνασπισµού στις προηγούμενες εκλογές»(!).
Η προσπάθεια των ΝΕΩΝ να συκοφαντήσουν τους πάντες και τα πάντα προκειμένου να  εξυπηρετήσουν απροκάλυπτα πλέον την κομματική γραμμή του ΠΑΣΟΚ έχει κατά τη γνώμη μας φτάσει στα όρια της γελοιότητας. Καταρχήν να θυμίσουμε ότι ο κ. Μπουτάρης  δεν είχε περάσει καν στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Οι υποψήφιοι του δεύτερου γύρου στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν η Χρύσα Αράπογλου  στηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ και ο  Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στηριζόμενος από την Νέα Δημοκρατία. Να θυμίσουμε επίσης ότι στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών  ο Συνασπισμός κατέβαινε με την δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» και υποψήφιο δήμαρχο τον Τάσο Κουράκη.  Επιπλέον η αντίθεση της δημοτικής μας κίνησης με την υποψηφιότητα του κ. Μπουτάρη είχε εκφρασθεί ξεκάθαρα δεδομένης της στάσης του σε συγκεκριμένα ζητήματα όπως π.χ. στην κατασκευή της υποθαλάσσιας αρτηρίας όπου ο κ. Μπουτάρης αρνήθηκε να δεσμευθεί  στην πρόταση που του έγινε για την διενέργεια δημοψηφίσματος έτσι ώστε να εκφρασθεί η γνώμη όλων των πολιτών της Θεσσαλονίκης για ένα τόσο καταστροφικό για την πόλη έργο.  Ο κ. Μπουτάρης είχε αποδείξει τόσο τότε όσο και τώρα ποια είναι τα πραγματικά συμφέροντα τα οποία  στηρίζει και δεν είναι φυσικά αυτά των πολιτών αλλά συγκεκριμένων επιχειρηματιών της πόλης μας. Και αυτό επιβεβαιώθηκε και πριν από λίγο καιρό με την αποκάλυψη της στάσης του στο ζήτημα των μύλων Αλλατίνι. Ο δημοτικός σύμβουλος το 2003 με την παράταξη του ΚΚΕ και μέλος της «Ένωσης Πολιτών Θεσσαλονίκης»  Γιάννης Μπουτάρης στράφηκε ενάντια στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων να χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο το συγκρότημα της Αλλατίνι και να μην προχωρήσουν τα σχέδια ανοικοδόμησής του, πράγμα το οποίο τεκμηριώνεται με επίσημη δήλωση του ίδιου στο Συμβούλιο της Επικρατείας  που ήρθε πριν από λίγο καιρό στη δημοσιότητα. Έκπληξη δεν προκάλεσε για τον ίδιο λόγο και η στάση του υπέρ της ιδιωτικοποίησης του ΣΕΜΠΟ στο λιμάνι.  Ο «εναλλακτικός» κ. Μπουτάρης δεν μπορεί κατά τη γνώμη μας να φέρει την πολυπόθητη αλλαγή στην πόλη αυτή διότι τόσο η πρόσδεσή του στο κυβερνητικό και δη Μνημονιακό άρμα και ο καιροσκοπισμός του γύρω από κρίσιμα ζητήματα της πόλης τον καθιστούν τουλάχιστον αφερέγγυο για το έργο αυτό. Συν τοις άλλοις, η σημερινή πολιτική συγκυρία του Μνημονίου και των εφαρμογών του επιβάλλει μια και μόνο αναγκαιότητα, την σθεναρή αντίσταση στις κυβερνητικές επιλογές που εξαθλιώνουν όλο και περισσότερο μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας μας. Η λογική του μικρότερου κακού (το οποίο όμως μπορεί να εξελιχθεί και σε αρκετά μεγάλο)  δηλαδή του κ. Μπουτάρη δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την πόλη. Η πόλη μας χρειάζεται αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης και όχι μια αλλαγή καιροσκόπων. Δυστυχώς όμως για τον συντάκτη των ΝΕΩΝ αυτά τα πράγματα είναι τόσο «ακατανόητα» όσο και για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
Τάσος  Κουράκης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη ¨Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε»