Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Εκκένωση καταυλισμού Ρομά στη Λυών

Γάλλοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμερα τα ξημερώματα επιχείρηση εκκένωσης παράνομου καταυλισμού Ρομά στο κέντρο της Λυών.
Οι δημοσιογράφοι έμειναν έξω από την περίμετρο του καταυλισμού, τον οποίο είχαν κυκλώσει αυτοκίνητα της χωροφυλακής και της αστυνομίας.
Στον καταυλισμό, σχεδόν δίπλα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, παρέμεναν περίπου τριάντα άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, σύμφωνα με εκπρόσωπο της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου.
"Η επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με απόφαση της δικαιοσύνης, μετά την προσφυγή των ιδιοκτητών", ανακοίνωσε η νομαρχία. Αρκετές οικογένειες έχουν εγκαταλείψει τον καταυλισμό τις τελευταίες ημέρες.
Η νομαρχία δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει ποιά λύση μεταστέγασης θα προταθεί στους Ρομά, ούτε αν κάποιοι από αυτούς θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Τον Σεπτέμβριο, εκκενώθηκε καταυλισμός Ρομά στο Πιέρ-Μπενίτ, στα περίχωρα της Λυών, μετά την προσφυγή στη δικαιοσύνη της υπηρεσίας στην οποία ανήκει ο χώρος. Πολλοί από αυτούς επέστρεψαν στη Ρουμανία.
από enet.gr