Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ

Με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ, αναρτημένα πανό με συνθήματα σε τρεις γλώσσες, πραγματοποιήθηκε χθες (9/11) η κρίσιμη συνάντηση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΚΟΝΤΙ με τη διοίκηση της εταιρείας παρουσία υψηλόβαθμου στελέχους της ArcelorMittal.

Στη συνάντηση παρέστη η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, που κράτησε περίπου 3 ώρες, σε δύο φάσεις: Στη πρώτη συζητήθηκαν τα αμοιβαία επιχειρήματα, η συνάντηση διακόπηκε για περίπου 20 λεπτά προκειμένου η διοίκηση της εταιρείας να συνεδριάσει και να υποβάλλει τις τελικές της προτάσεις.
 
Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν, ζητήθηκαν από το σωματείο γραπτώς προκειμένου να υποβληθούν στη συνέλευση των εργαζομένων για συζήτηση.
 
Εφόσον οι προτάσεις της εταιρείας παραδοθούν αύριο, το σωματείο πιθανότατα θα συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση τη Πέμπτη με πρόσκληση που θα κοινοποιηθεί προς όλους τους εργαζόμενους.
Επίσης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παραδόθηκε ψήφισμα του σωματείου στα ελληνικά, γαλλικά και αγγλικά. 
 
Άν και οι προτάσεις της εταιρείας ανακοινώθηκαν με τη λήξη της συνάντησης σε όλους τους εργαζόμενους, που μαζικά βρέθηκαν στη πύλη του εργοστασίου για την “υποδοχή” της εργοδοσίας αλλά και τη στήριξη του ΔΣ του σωματείου, οι προτάσεις της εταιρείας δεν θα ανακοινωθούν δημόσια πριν την έγγραφη λήψη τους, όπως τουλάχιστον συμφωνήθηκε στη συνάντηση.
 
Η γενική συνέλευση του σωματείου θα είναι ανοικτή σε όλους τους φίλους και συναγωνιστές, συνδικαλιστές που συμπαραστάθηκαν και στάθηκαν αλληλέγγυοι στο σωματείο και όλους τους εργαζόμενους.
Η τελική απόφαση φυσικά βαρύνει τους ίδιους τους εργαζόμενους που ανήκουν στο σωματείο,
 
Μόλις ανακοινωθεί η γενική συνέλευση θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.


αναδημοσίευση από ergatis.wordpress.com